Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis: Această remaniere este neavenită, nepotrivită și o refuz clar

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 12 septembrie 2019 Etichete: , , ,

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, joi, că refuză numirea miniștrilor propuși miercuri de Viorica Dăncilă.

„Această remaniere este neavenită, nepotrivită și o refuz clar”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a motivat că propunerea premierului Viorica Dăncilă de a numi șase noi miniștri este „cras neconstituțională”.

„Această nouă solicitare pe care o refuz vine cu o noutate. Este cras neconstituțională, fiindcă între timp este foarte clar și s-a anunțat și public și în scris că ALDE a părăsit coaliția de guvernare. Deci nu încape nicio îndoială, Guvernul trebuie să meargă în fața Parlamentului”, a declarat Klaus Iohannis.

Șeful statului o acuză pe Viorica Dăncilă că se teme de votul din Parlament și vrea să tragă de timp agățându-se de putere.

Propunerile Vioricăi Dăncilă

Viorica Dăncilă a anunțat, miercuri, că a convins 3 membri ALDE să intre la Guvernare, alături de PSD. Ea va trimite propunerile la președintele Klaus Iohannis care a anunțat deja că nu va mai accepta propuneri de miniștri și că Viorica Dăncilă trebuie să vină în Parlament pentru votul de încredere.

„Sper ca de data asta Klaus Iohannis să acționeze ca un președinte al țării și nu ca un candidat la prezidențiale”, a spus Dăncilă.

Cei trei membri ALDE care au ignorat avertismentele lui Călin Popescu Tăriceanu sunt:

– Grațiela Gavrilescu care se va întoarce la Ministerul Mediului,

-Ion Cupă care va prelua Ministerul Energiei de la Anton Anton,

– Ștefan Băișanu va conduce Ministerul pentru Relații cu Parlamentul.

Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, că va trimite la Cotroceni şi noi propuneri de miniştri pentru portofoliul de la Ministerul Afacerilor Interne, unde l-a nominalizat pe Dan Chirilă, la Educaţie, unde o propune Camelia Gavrilă şi pe Dan Matei ca vicepremier pe probleme economice.

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW