Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Un bărbat a fost arestat pentru 30 de zile după ce polițiștii au găsit în mașina acestuia o bombă cu fitil

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 12 septembrie 2019 Etichete: ,

Un bărbat în vârstă de 29 de ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de nerespectarea regimului materiilor explozive, furt calificat şi conducerea unui vehicul fără permis, după ce, în urmă cu o lună, în mașina acestuia a fost găsită o bombă cu fitil, potrivit unor surse judiciare.

Bărbatul avea „un comportament neobișnuit”

Pe 22 august, în jurul orei 03:00, polițiștii au oprit un tânăr în trafic și au observat că acesta avea „un comportament neobișnuit”. L-au legitimat și i-au controlat mașina, unde au descoperit un obiect suspect, care părea a fi confecționat artizanal.

Polițiștii Secției 20 din București au controlat interiorul autoturismului, după ce au observat că șoferul avea un comportament nefiresc. În interiorul mașinii, aceștia au descoperit un obiect care confecționat artizanal despre care au bănuit că ar putea fi explozibil. Bărbatul de 29 de ani a fost dus la audieri, iar mașina și obiectul au fost ridicate în vederea cercetării.

Cercetările au fost preluate de polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București- Seviciul de Investigații Criminale, reținându-se în sarcina bărbatului:

„- nerespectarea regimului materiilor explozive, prin confecţionarea unui dispozitiv artizanal.  În urma  constatării fizico-chimice  s-a  stabilit că obiectul, în greutate de cca. 500 de grame, conţinea un amestec pirotehnic.

– în noaptea  de 16/17 august a.c., prin demontare, bărbatul ar fi sustras plăcuțele de înmatriculare ale unui autoturism parcat pe raza sectorului 6;

– vineri, 23 august a.c., în jurul orei 11.00, bărbatul ar fi condus un autoturism  pe mai multe străzi din capitală, fără a poseda permis de conducere. Câteva ore mai târziu, în jurul orei 19.00,  din nou ar fi  condus pe mai multe străzi de pe raza municipiului Bucureşti, fără a poseda permis de conducere;

– la data de  04 septembrie a.c., prin scoaterea din funcțiune a sistemelor de siguranţă aplicate pe obiectele de la vânzare, ar fi sustras bunuri din două magazine de pe raza judeţului Ilfov, respectiv de pe raza sectorului 6 al capitalei;

– tot în cursul zilei de 04 septembrie, ar fi condus un autoturism fără a poseda permis de conducere, pe raza sectorului 6,  fiind  depistat de către  poliţişti din cadrul Brigăzii Rutiere ”, a informat joi Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Pe 11 septembrie bărbatul în vârstă de 29 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, iar pe 12 septembrie instanța a decis arestarea preventive a acestuia pentru 30 de zile.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW