Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Cazul bebelușului ai cărui părinți au fost reținuți în Danemarca. Copilul a fost repatriat și a ajuns în grija bunicilor materni

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 13 iulie 2022

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunțat miercuri seară, 13 iulie, că Danemarca a acceptat repatrierea bebelușului care, la începutul anului, fusese internat în stare gravă într-un spital din țara nordică și ai cărui părinți au fost reținuți de autoritățile daneze. Copilul a ajuns la familia bunicilor materni.

Bunicii materni ne-au impresionat și pe noi, prin determinarea pe care au avut-o să dovedească faptul că vor cu adevărat să se implice total în creșterea copilului, să-l îngrijească și să-i asigure toate condițiile de care acesta are nevoie”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Ministrul Familiei susține că, prin eforturile autorităților române, oficialii danezi au fost convinși că cea mai bună soluție pentru copil este să ajungă în grija familiei extinse.

Timp de aproape 6 luni, noi și colegii de la Ministerul de Externe am depus eforturi considerabile să ajungem la acest rezultat și mă bucur că autoritățile daneze au fost de acord că doar familia este singurul mediu de care are nevoie un copil pentru a-i fi bine. Dorim și în continuare să-i sprijinim pe bunici, să le fim alături și să-i îndrumăm pentru ca băiețelul să simtă cât mai puțin lipsa părinților săi”, a adăugat ministrul.

Evoluția bebelușului în familia extinsă va fi monitorizată și sprijinită de DGASPC Vaslui.

Doi părinți români au fost reținuți în Danemarca la începutul anului 2022, după ce fiul lor în vârstă de 2 luni a fost internat în stare gravă, cu hemoragie craniană, într-un spital din Odense.

Imediat după internare, medicii au anunțat autoritățile întrucât suspectau că ar fi un caz de provocare a „sindromului bebelușului scuturat”.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW