Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Livrările de gaze prin Nord Stream 1, sistate pentru „lucrări de mentenanță”

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 11 iulie 2022

Operatorul celei mai mari conducte care transportă gaz din Federația Rusă în Germania a anunțat luni, 11 iulie, că a oprit livrările de energie prin Nord Stream 1, pentru a face „lucrări de mentenanță” ce ar urma să dureze 10 zile, notează Reuters.

Livrările de gaze au fost sistate la ora 6 și ar urma să rămână oprite până pe 21 iulie, potrivit Nord Stream AG.

Oficialii germani susțin, în schimb, că s-ar putea confrunta cu situația în care sistările să dureze mai mult de 10 zile.

Bazându-ne pe modelul trecut, nu ar fi surprinzător ca mai multe detalii tehnice, mici, să fie găsite, iar ei (n.r. reprezentanții Gazprom) să spună că nu o mai pot porni”, spunea ministrul german al Economiei, Robert Habeck, la finalul lunii iunie.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, susține, în schimb, că Rusia nu se folosește de livrările de gaz pentru a pune presiune politică pe liderii din occident și că nimeni „nu inventează” reparații.

CITEȘTE ȘI: STUDIU Aparatul de propagandă al Federației Ruse încearcă să divizeze Occidentul și să influențeze opinia publică europeană

Luna trecută, Federația Rusă a tăiat 40% din capacitatea totală a Nord Stream 1, argumentând că a fost întârziată livrarea unei componente din Canada. Oficialii canadieni au precizat că vor livra echipamentul, dar că vor impune sancțiuni suplimentare sistemului energetic al Rusiei.

Analiștii citați de Reuters au menționat că sistarea completă a livrărilor de gaze prin Nord Stream 1, după ce expiră termenul mentenanței, este un scenariu care are șanse mici să fie pus în practică. În schimb, aceștia au precizat că Gazprom nu a redirecționat livrările prin alte conducte și se așteaptă la o scădere a capacității de livrare.

În anii anteriori, lucrările de mentenanță au durat între 10 și 12 zile și nu au existat întârzieri.

Prin Nord Stream 1 sunt transportați aproximativ 55 de miliarde de metri cubi de gaz pe an, între Federația Rusă și Germania, pe sub Marea Baltică.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW