Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Fostul ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, audiat la DNA

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 11 iulie 2022

Adrian Chesnoiu a fost chemat luni, 11 iulie, la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) din Timișoara, potrivit imaginilor transmise de televiziunile de știri. Fostul ministru al Agriculturii a refuzat să comenteze acuzațiile aduse de procurori.

Adrian Chesnoiu a transmis că nu este adeptul „justiției televizate”, înainte să intre la audieri.

Fostul ministru al Agriculturii a demisionat la finalul lunii iunie, după ce a fost acuzat de procurorii anti-corupție de abuz în serviciu și instigare la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității.

Concret, între 9 februarie și 11 aprilie, Chesnoiu i-ar fi cerut unei persoane, membră în mai multe comisii de examinare, să ajute patru apropiați ai ministrului cu subiectele probei scrise la o serie de concursuri organizate de unele direcții județene, potrivit DNA.

Nu am săvârșit nicio faptă de natură penală sau de corupție și mi-am desfășurat mereu cu integritate și cu dedicare activitatea mea executivă”, a scris Adrian Chesnoiu, pe Facebook, la câteva ore de la anunțul DNA.

Pe 28 iunie, deputații au decis să îi ridice imunitatea parlamentară fostului ministru, ceea ce a reprezentat o „undă verde” pentru procurori să înceapă ancheta.

În locul lui Chesnoiu, la conducerea Ministerului Agriculturii a fost numit Petre Daea.

Sursă foto: Facebook/ Adrian Chesnoiu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW