Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Președintele Camerei Deputaților, despre aderarea Suediei și Finlandei la NATO: Vom convoca o sesiune extraordinară pe această temă

By Matthew Garvey , in Politic Război în Ucraina Stirile zilei , at 7 iulie 2022

Parlamentul României va parcurge „cu celeritate” procedurile formale de ratificare a Protocoalelor de aderare la NATO a Suediei și Finlandei, a declarat joi, 7 iulie, președintele Camerei Deputaților. Marcel Ciolacu a precizat că va fi convocată o sesiune extraordinară.

Joi are loc Forumul de Securitate de la București, găzduit de Parlamentul României.

Vreau să vă anunţ că Parlamentul României va parcurge cu celeritate tot ce ţine de procesul de ratificare a Protocoalelor de aderare la NATO pentru cele state nordice. Chiar vom convoca o sesiune extraordinară a Parlamentului pe această temă pe care o vom anunţa în perioada următoare”, a declarat Marcel Ciolacu, în deschiderea Forumului, citat de News.ro.

Șeful Camerei Deputaților a făcut apel pentru consolidarea sprijinului Republicii Moldova, Georgiei și Ucrainei.

În pofida riscurilor de destabilizare la adresa statului, angajamentul Chişinăului în implementarea reformelor şi combaterea corupţiei reprezintă cheia primirii Republicii Moldova în familia europeană. 

Nu în ultimul rând, formatele de cooperare regională pe care le-a propus şi dezvoltat România, cum ar fi Bucureşti 9 şi Iniţiativa celor Trei Mări, şi-au dovedit eficienţa, contribuind la creşterea coeziunii regionale, la un răspuns comun mai ferm în faţa provocărilor menţionate şi, în acelaşi timp, generând dezvoltare şi favorizând creşterea prosperităţii”, a adăugat Marcel CIolacu.

CITEȘTE ȘI: Finlanda și Suedia au semnat protocoalele de aderare la NATO / MAE român salută evenimentul

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More Info here to that Topic: mainnews.ro/presedintele-camerei-deputatilor-despre-aderarea-suediei-si-finlandei-la-nato-vom-convoca-o-sesiune-extraordinara-pe-aceasta-tema/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW