Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


FOTO&VIDEO Pompierii români au început prima misiune în Grecia

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 4 iulie 2022

​Pompierii români au început luni, 4 iulie, prima misiune de stingere a incendiilor în Grecia, conform Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

„În aceste momente, modulul național specializat de stins incendii de pădure acționează pentru lichidarea unui incendiu, în zona regiunii Schimatari, situată la Nord de Atena”, a transmis sursa citată.

Pentru localizarea și lichidarea incendiului care afectează o suprafață considerabilă de vegetație uscată au fost dislocați 28 de pompieri români, cu 3 mașini de stingere incendii de pădure și 1 cisternă de mare capacitate, care poate transporta 30.000 litri apă.

Pompierii români acționează în sprijinul colegilor eleni, care au dislocat, în zona Dilesi, un număr mare de resurse (peste 25 de mașini de stingere, precum și aeronave specializate).

Intervenția modulului are loc la solicitarea autorităților elene.

Și în vara anului 2021, incendii uriaşe au distrus mari părţi din pădurile din Grecia. Astfel, în perioada 6-16 august 2021, 108 pompieri români, alături de mijloace tehnice, au fost dislocați în Grecia pentru susținerea misiunilor din zonele puternic afectate de incendii.

Totodată, și în perioada 20-29 august, țara noastră a intervenit în Grecia cu 142 pompieri și mijloace tehnice.

 

CITEȘTE ȘI: Pompierii români participă, în Grecia, la un program pilot de pre-poziţionare în vederea stingerii incendiilor de pădure

Sursa foto: Inspectoratul General pentru Situații de Urgență

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you can find 88953 additional Info to that Topic: mainnews.ro/fotovideo-pompierii-romani-au-inceput-prima-misiune-in-grecia/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW