Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Uniunea Europeană va înființa o platformă pentru reconstruirea Ucrainei după război

By Diochetanu Andreea , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 4 iulie 2022

Uniunea Europeană va înființa o platformă specială pentru a coordona reconstrucția Ucrainei după războiul cu Rusia, a declarat luni, 4 iulie, Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, după reuniunea de la Lugano, în Elveţia, relatează Reuters.

Platforma va fi folosită pentru a cartografia nevoile de investiții, pentru a coordona acțiunile și pentru a canaliza resursele, a declarat von der Leyen în cadrul Conferinței pentru redresarea Ucrainei din orașul elvețian Lugano.

„De la începutul războiului, Uniunea Europeană a mobilizat aproximativ 6,2 miliarde de euro (6,48 miliarde de dolari) în sprijin financiar”, a declarat von der Leyen. „Și… vor veni și mai mulți. Ne vom implica substanțial în reconstrucția Ucrainei pe termen mediu și lung”.

Platforma va reuni țări, instituții, sectorul privat și societatea civilă. De asemenea, va include organizații internaționale precum Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Europeană de Investiții.

Banca Europeană de Investiții, brațul de creditare al Uniunii Europene, propune o structură de finanțare utilizată anterior în timpul pandemiei COVID-19 pentru a ajuta la reconstrucția Ucrainei cu investiții de până la 100 de miliarde de euro (104,3 miliarde de dolari), a relatat Reuters mai devreme luni.

DETALII AICI – Banca Europeană de Investiţii va ajuta la reconstrucţia Ucrainei

„Prin intermediul platformei de reconstrucție, Comisia Europeană își poate oferi expertiza sa vastă în derularea de programe care combină reformele și investițiile”, a explicat von der Leyen.

„În plus, lucrăm îndeaproape cu Ucraina de mult timp. Iar această activitate nu va face decât să se intensifice acum că Ucraina a devenit în mod oficial un candidat la aderarea la Uniunea noastră”, a punctat șefa CE.

Europa are o responsabilitate specială și un interes strategic de a fi alături de Ucraina, a adăugat ea.

„Scopul Kremlinului este distrugerea militară, politică și economică a Ucrainei. Ei vor să submineze însăși existența Ucrainei ca stat. Nu putem și nu vom permite ca acest lucru să se întâmple”, a dat ea asigurări.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you will find 65491 additional Info on that Topic: mainnews.ro/uniunea-europeana-va-infiinta-o-platforma-pentru-reconstruirea-ucrainei-dupa-razboi/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More on that Topic: mainnews.ro/uniunea-europeana-va-infiinta-o-platforma-pentru-reconstruirea-ucrainei-dupa-razboi/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More here to that Topic: mainnews.ro/uniunea-europeana-va-infiinta-o-platforma-pentru-reconstruirea-ucrainei-dupa-razboi/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW