Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Stoltenberg: NATO se confruntă cu cea mai gravă criză din ultimele decenii

By Diochetanu Andreea , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 30 iunie 2022

Alianţa Nord-Atlantică (NATO) se confruntă cu cea mai gravă criză strategică din ultimele decenii, dar dă dovadă de unitate şi este determinată să contracareze riscurile generate de Rusia şi de China, a declarat joi, 30 iunie, Jens Stoltenberg, prezentând concluziile summitului NATO.

„Ne confruntăm cu cea mai gravă situație de securitate din ultimele decenii. Dar facem față acestei provocări cu unitate și hotărâre.

Deciziile pe care le-am luat la Madrid vor garanta că Alianța noastră va continua să mențină pacea, să prevină conflictele și să ne protejeze cetățenii și valorile. Europa și America de Nord, împreună în NATO”, a subliniat Stoltenberg.

El a făcut, totodată, o trecere în revistă a deciziilor adoptate în cadrul summitului.

„Am convenit asupra unei schimbări fundamentale în ceea ce privește apărarea noastră. Am convenit să invităm Finlanda și Suedia să se alăture Alianței noastre și am convenit asupra sprijinului pe termen lung pentru Ucraina.

Am convenit asupra noului concept strategic al NATO. Am convenit să intensificăm lupta împotriva schimbărilor climatice și să creăm un nou Fond pentru inovare în valoare de un miliard de euro.

Am convenit să investim mai mult în NATO și să creștem bugetele finanțate în comun ale NATO și am convenit să ne aprofundăm relațiile cu unii dintre cei mai apropiați parteneri ai Alianței, nu în ultimul rând în zona Indo-Pacific.

Am abordat, de asemenea, criza alimentară globală, care este un rezultat direct al invaziei Rusiei în Ucraina. Impactul este sever, inclusiv asupra unora dintre cele mai vulnerabile persoane din lume.

Prețurile alimentelor ating niveluri record. Și multe țări depind de Ucraina pentru importuri substanțiale de grâu și alte alimente”, a detaliat șeful NATO.

Stoltenberg a mai menționat că deciziile luate la Madrid vor garanta că Alianța va continua să mențină pacea, să prevină conflictele și să-și protejeze cetățenii și valorile.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More Info here to that Topic: mainnews.ro/stoltenberg-nato-se-confrunta-cu-cea-mai-grava-criza-din-ultimele-decenii/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW