Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Guvernul a aprobat acordarea de împrumuturi garantate de stat pentru studenți și pentru tinerii familiști

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 29 iunie 2022

Guvernul a aprobat accesul studenților și tinerilor familiști la împrumuturi bancare, cu garanția statului, a anunțat ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, într-un briefing de presă de miercuri, 29 iunie. 

Potrivit ministrului, studenții, masteranzii și doctoranzii vor putea contracta credite de până la 10.000 de euro in lei, la cursul zilei, cu garanția statului de 80%.

„Pentru studenți se pot face plăți vizând publicarea unor lucrări științifice, plata în avans a chiriei, care a fost o solicitare din partea studenților, fie la cămin, fie în sistemul privat. De asemenea, pot fi achitate și alte nevoi personale”, a precizat Gabriela Firea.

Tinerii, în familii sau în cupluri, vor putea contracta un credit de până la 15.000 de euro în lei, la cursul zilei, pentru a achita cheltuieli pentru creșă, grădiniță, after school, pentru a achiziționa un autoturism cu mai multe locuri, pentru a plăti avansul pentru contractarea unei locuințe, dar și pentru alte nevoi personale, unde se încadrează și cununia civilă sau religioasă și botezul.

Banca Comerciala Română (BCR), CEC și Banca Transilvania sunt câteva dintre băncile care vor acorda creditele, potrivit sursei citate.

Sesiunea ar urma să înceapă de la 1 octombrie.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More Information here on that Topic: mainnews.ro/guvernul-a-aprobat-acordarea-de-imprumuturi-garantate-de-stat-pentru-studenti-si-pentru-tinerii-familisti/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW