Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Coaliția de guvernare decide miercuri modificările aduse Codului Fiscal

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 27 iunie 2022

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat luni, 27 iunie, că decizia privind modificările aduse Codului Fiscal va fi luată de coaliția de guvernare miercuri. El a explicat că nu vor fi introduse taxe noi, „nu crește absolut nimic”, ci vor fi scoase anumite excepții.

„Nu creşte absolut nimic, este vorba de scoaterea unor excepţii. Ce susţinem noi – deducerile pe salariu până în 4.500 de lei, suntem total de acord, iar colegii, şi ministrul, şi colegii, şi eu personal continuăm să avem părerea că trebuie venit cu o impozitare progresivă a pensiilor speciale (…) Miercuri vom lua deciziile și vor fi anunțate”, a declarat șeful social-democraților luni.

Despre așa numita taxă „pe educație și sănătate” – taxa de până la 1% din cifra de afaceri a marilor companii -, măsură propusă de PSD, Ciolacu a precizat că nu s-a ajuns la un consens în coaliție.

„Eu îmi menţin părarea că ar fi trebuit, anumite companii au avut venituri excepţionale pe perioada pandemiei, pe criza energetică, şi acele companii ar fi trebuit, în acel moment, să întoarcă, fiindcă s-a mărit foarte mult cifra de afaceri, cu aceste necazuri picate pe toată lumea. Mi-aş fi dorit în continuare să fi venit cu o taxă către educaţie şi sănătate. Nu am convenit-o până acum în coaliţie. Noi avem părarea noastră, cei de la PNL au părarea lor. Ar fi pe o perioadă limitată de timp”, a explicat președintele Camerei Deputaților.

El a amintit că există deja o directivă europeană care obligă companiile să plătească impozitele acolo unde au profitul. De asemenea, liderul PSD a reiterat că, anul acesta, nu va fi introducă impozitarea progresivă.

„Este o directivă a Uniunii Europene ca companiile să plătească taxele unde înregistrează profitul, se întâmplă și în România (…) V-am spus clar că nu avem impozit progresiv anul acesta”, a completat El.

Despre majorarea TVA, liderul PSD a arătat că pentru catering şi alimentaţie publică, era TVA de 5% şi s-a propus revenirea la 9%, cum este şi excepţia pentru alimentele de bază.

„Este propunerea pentru catering și alimentație, TVA 5%, s-a propus venirea la 9%. Nu poți (să ai – n.red.) o abordare diferită de la 5% la restaurant și 9% la zahăr (…) Vorbim de scoaterea anumitor excepții, nu introducerea de taxe noi. Miercuri o să vă lămuriți”, a conchis el.

Foto: Pixabay

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW