Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


PSD, „5-6 variante” pentru înlocuirea lui Adrian Chesnoiu în funcția de ministru al Agriculturii / Petre Daea, printre propuneri

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 27 iunie 2022

Partidul Social Democrat (PSD) are „5-6 variante” pentru înlocuirea ministrului Agriculturii, după ce Adrian Chesnoiu și-a dat demisia în urma acuzațiilor de corupție lansate de Direcția Națională Anticorupție (DNA). Petre Daea, fost ministru în timpul guvernelor PSD din anii 2017-2019, este una dintre propuneri, a transmis liderul social-democrat, Marcel Ciolacu.

Îl felicit pentru acest gest și abordare corectă. Cu toții suntem vremelnici în anumite funcții și trecători pe acest pământ. Era un foarte bun specialist(…)Este un moment delicat pentru Adrian, dar cu abordarea pe care a avut-o și sper că acest dosar nu o să treneze mai mult decât trebuie, își va dovedi nevinovăția”, a declarat Marcel Ciolacu, luni, la sediul PSD, despre demisia lui Adrian Chesnoiu.

Printre cele „5-6 variante” pentru înlocuirea lui Adrian Chesnoiu se numără fostul ministru al Agriculturii din Guvernele conduse de Viorica Dăncilă, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose (2017-2019) și Adrian Năstase (2004), Petre Daea.

Este unul dintre numele propuse de anumiți colegi, vom vedea”, a adăugat Marcel Ciolacu, menționând că social-democrații vor veni „cât mai repede cu o propunere”.

Context

Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii, a fost acuzat joi, de procurorii DNA, de abuz în serviciu și instigare la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității.

Concret, între 9 februarie și 11 aprilie, Chesnoiu i-ar fi cerut unei persoane, membră în mai multe comisii de examinare, să ajute patru apropiați ai ministrului cu subiectele probei scrise la o serie de concursuri organizate de unele direcții județene, potrivit DNA.

La câteva ore de la anunțul DNA, ministrul Agriculturii a anunțat că și-a înaintat demisia. 

Nu am săvârșit nicio faptă de natură penală sau de corupție și mi-am desfășurat mereu cu integritate și cu dedicare activitatea mea executivă”, a scris Adrian Chesnoiu, pe Facebook, la câteva ore de la anunțul DNA.

Interimatul la șefia Ministerului Agriculturii este asigurat de vicepremierul Sorin Grindeanu.

CITEȘTE ȘI: DNA așteaptă undă verde pentru a-l ancheta pe Chesnoiu. Când va fi votată cererea de ridicare a imunității

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW