Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ministrul ucrainean de Externe: Suntem alături de prietenoasa Moldova în fața noilor amenințări ce vin de la Moscova

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Republica Moldova Stirile zilei , at 25 iunie 2022

Ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, a avut sâmbătă, 25 iunie, un mesaj de solidaritate la adresa Republicii Moldova, în fața amenințărilor lansate de Federația Rusă.

Suntem alături de cetățenii și Guvernul prietenoasei Moldova în fața noilor amenințări ce vin de la Moscova. Tot ce poate Rusia să facă este să arunce cu amenințări la adresa altor state, după ani de zile de politici eșuate, bazate pe agresiune și disrespect. Aceste lucruri doar arată slăbiciunile Rusiei”, a scris Kuleba, sâmbătă, pe Twitter.

Vineri seară, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a transmis că decizia UE de a acorda statutul de candidat la UE Ucrainei și Republicii Moldova va avea „consecințe negative”.

Decizia de a acorda statutul de candidate Ucrainei și Republicii Moldova confirmă că Uniunea Europeană exploatează CIS (n.r. Comunitatea Statelor Independente) la nivel geopolitic(…)Nu se gândesc la consecințele negative ale unui astfel de pas”, se arată într-un comunicat al Ministerului rus de Externe, citat de The Guardian.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a spus că „este o afacere internă europeană”.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW