Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Secretarul general adjunct al NATO: La Summitul de la Madrid așteptăm vești istorice pentru România

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 24 iunie 2022

La summit-ul NATO, ce va avea loc între 29 și 30 iunie la Madrid, vor fi luate decizii „istorice” pentru România, a declarat, vineri, secretarul general adjunct al Alianței, Mircea Geoană.

Pentru România, integrarea în NATO se încheie abia în 2022. Am intrat în 2004, dar, din punct de vedere militar şi de securitate, România va avea, datorită faptului că Rusia este un actor imprevizibil şi agresiv, aceeaşi calitate a securităţii naţionale cum o are Germania sau Belgia”, a declarat, vineri, secretarul general adjunct al NATO, în cadrul unei dezbateri organizate la Cluj-Napoca, citat de News.ro.

În acest context, Mircea Geoană a menționat că la Summitul NATO „așteptăm vești istorice pentru România”.

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a precizat, recent, că Summitul NATO de la Madrid se va axa pe aprobarea noului Concept Strategic, consolidarea militară, inclusiv noul grup de luptă ce ar urma să fie înființat în România, și sprijinul acordat Ucrainei.

În ceea ce privește noul Concept Strategic, Stoltenberg a menționat că va defini relația față de Federația Rusă și China și asocierea față de Uniunea Europeană.

În plus, Aliații ar urma să discute despre candidaturile Suediei și Finlandei la Alianța Nord-Atlantică.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW