Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


România are noi reprezentanți în Comisia de la Veneția. Tudorel Toader nu a fost reinvestit în funcție

By Diochetanu Andreea , in Justitie Politic Stirile zilei , at 24 iunie 2022

România are noi reprezentanți în Comisia de la Veneția – Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, și Radu Iulian Sebastian Rădulețu, consilier în cadrul Ministerului Justiției (MJ). 

Bogdan Aurescu este membru cu puteri depline al Comisiei, în timp ce Radu Iulian Sebastian Rădulețu este supleant, după cum notează Europa Liberă.

Astfel, țara noastră nu mai este reprezentată în Comisia de la Veneția de fostul ministru al Justiției Tudorel Toader. Mandatul acestuia a expirat în urmă cu o lună, iar Executivul a ales să nu îl reînvestească în funcție. Informația apare deja pe site-ul organizației internaționale.

El a fost membru al Comisiei de la Veneția din 2014, iar în 2018 a mai primit un mandat de patru ani, după ce s-a autopropus în funcție.

Potrivit procedurii, Ministerul Justiției formulează propunerea privind numirea reprezentantului României în Comisie, apoi Ministerul Afacerilor Externe (MAE) dă un aviz, iar premierul dă undă verde numirii.

Contactat de Main News, Tudorel Toader a refuzat să comenteze faptul că nu a fost reînvestit în funcție.

„Eu am fost membru titular două mandate pline, în total 8 ani. Din mai 2014 până la dată recentă. (…) Faptul că Guvernul nu m-a învestit din nou, nu este în sarcina mea să comentez. Guvernul poate explica”, a afirmat fostul ministru al Justiției.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Information on that Topic: mainnews.ro/romania-are-noi-reprezentanti-in-comisia-de-la-venetia-mandatul-lui-tudorel-toader-nu-a-fost-prelungit/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW