Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Propunerile mediului de afaceri din România pentru modificarea Codului fiscal

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 23 iunie 2022

Menținerea cotei unice de impozitare, plafonarea contribuțiilor plătite de angajatori și angajați, reducerea reală a evaziunii fiscale și reducerea cheltuielilor din bugetul de stat sunt printre măsurile recomandate de mediul de afaceri din România, potrivit unui comunicat transmis joi, 23 iunie, notează Agerpres.

Consiliul Investitorilor Străini, Camera de Comerț Americană în România, Camera de Comerț Franceză în România, Asociația Oamenilor de Afaceri și Romanian Business Leaders sunt printre organizațiile din mediul de afaceri românesc ce au transmis recomandări Guvernului.

Reprezentanții mediului de afaceri arată că Guvernul ar trebui să mențină cota unică de impozitare, întrucât „a adus prosperitate, a generat locuri de muncă, a încurajat formarea unei clase de mijloc în România şi care, totodată, reprezintă unul dintre principalele avantaje competitive ale României”.

Totodată, aceștia mai recomandă reducerea reală a evaziunii fiscale, inclusiv a deficitului de încasare TVA, reducerea cheltuielilor statului, creșterea colectării taxelor și reevaluarea plafoanelor în care sunt incluse microîntreprinderile (IMM-urile) și persoanele fizice autorizate (PFA-urile).

În plus, mediul de afaceri românesc se așteaptă de la guvernanți să stimuleze munca, scoată la suprafață munca le negru și la gri, să reducă exodul de angajați și să readucă românii din străinătate acasă. Plafonarea contribuțiilor sociale de sănătate și pensii la un număr rezonabil de salarii medii pe economie este măsura indicată în acest sens.

În contextul provocărilor recente, este important ca economia să fie încurajată, iar mediul de afaceri să rămână puternic, astfel încât să continue să investească şi să asigure locuri de muncă pentru cetăţeni.

Pentru aceasta este nevoie de stabilitatea şi predictibilitatea regimului fiscal, iar introducerea unor noi taxe, precum cea de solidaritate, raportată la cifra de afaceri ar încetini şi mai tare redresarea economiei şi ar descuraja activitatea unui segment important de contribuitori la bugetul de stat, amplificând efectul inflaţiei aflată deja la cote semnificative”, este poziția mediului de afaceri.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW