Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Președintele Iohannis a promulgat legea care prevede majorarea valorii tichetelor de masă la 30 de lei

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 22 iunie 2022

Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri, 22 iunie, decretul pentru promulgarea legii care prevede că voucherele de vacanţă acordate părinţilor pot fi folosite pentru plata taberelor pentru copii, iar valoarea nominală maximă a unui tichet de masă nu poate depăşi suma de 30 de lei. 

Șeful statului a semnat decret privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr.165/2018 privind acordarea biletelor de valoare.

Așadar, valoarea tichetelor de masă va crește de la 20 de lei la 30 de lei, de la 1 iulie.

Proiectul a fost adoptat, în data de 8 iunie, cu 238 voturi pentru, unul împotrivă și 6 abțineri. Astfel, articolul 14 s-a modificat şi are următorul cuprins: „Art.14. – Valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăşi suma de 30 de lei”.

În prezent, valoarea unui tichet de masă este de 20,17 lei, iar valoarea totală a tichetelor de masă acordate lunar (pentru 22 de zile lucrătoare) unui angajat este de 443,74 de lei. După ce va fi majorată la 30 de lei, valoarea lunară ar urma să fie de 660 de lei / per angajat.

Măsura trebuia să intre în vigoare de la 1 iunie, dar a fost amânată în contextul în care alte măsuri din pachetul social pregătit de coaliția de guvernare au avut prioritate.

„Guvernul nu a uitat să implementeze măsura, Guvernul este în implementarea măsurii. Suntem în dinamica activităților după programe succesive din ceea ce am spus că vom face și în primul pachet social și al doilea pachet social, Sprijin pentru România, și al treilea pachet cu 700 lei pentru pensionari. Săptămâna viitoare, va intra în vigoare măsura și va fi valabilă începând cu luna iulie”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi, la Antena 3.

Foto: Administrația Prezidențială

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW