Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Varujan Vosganian: Moral și politic, Meleșcanu nu mai poate fi membru ALDE/ Tăriceanu a anunțat excluderea lui din partid

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 11 septembrie 2019 Etichete: , ,

Tensiunile dintre PSD și ALDE s-au amplificat după ce Teodor Meleșcanu a acceptat propunerea Vioricăi Dăncilă de a candida la șefia Senatului. El a și fost ales, cu sprijinul PSD, dar și cu trei voturi de la ALDE, așa cum a declarat imediat după ședința de vot.

Există tot mai multe voci care o acuză pe Viorica Dăncilă că vrea să racoleze membrii ALDE cărora le propune să preia ministerele unde posturile sunt vacanțe. În acest fel, premierul face tot posibilul de a evita să ajungă cu restructurarea Guvernului în Parlament, așa cum prevede Constituția. Pe de altă parte, liderii ALDE îi reamintesc că nu se pune problema refacerii alianței PSD – ALDE.

„Această încercare de a evita un vot în Parlament sugerând că Guvernul și-a păstrat structura politică este un șiretlic care nu ține nici din punct de vedere juridic, nici din punct de vedere politic. Procedura de învestire a unui membru al Guvernului are în vedere și o decizie a primului ministru și o decizie a Președintelui României, este suficient timp că respectivul să își piardă calitatea de membru ALDE.

Nu se pune problema că structura politică a Guvernului să se refacă într-o structura PSD -ALDE. ALDE a ieșit de la Guvernare. Orice persoană din ALDE care acceptă propunerea de a întră în Guvern își pierde această calitate juridic și moral”, susține Varujan Vosganian, purtător de cuvânt al ALDE.

Călin Popescu Tăriceanu: Meleșcanu a fost exclus din ALDE

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat, miercuri, că Teodor Meleșcanu va fi exclus din ALDE și că partidul va căuta soluții pentru funcționarea grupului parlamentar de la Senat.

„În legătură cu Teodor Meleșcanu există în acest moment necesitatea unui for care să valideze această situație. În ceea ce îl privește pe Teodor Meleșcanu el nu mai funcționează în grupul nostru. Opinia mea este că el nu mai poate funcționa. După părerea mea, calitatea lui de membru ALDE este o calitate care nu se poate discuta pe un termen lung, Teodor Meleșcanu, prin ceea ce a făcut, își pierde această calitate”, a mai spus purtătorul de cuvânt ALDE, Varujan Vosganian.

Foto: INQUAM PHOTOS

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW