Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


USR a depus o nouă moțiune simplă împotriva ministrului Energiei / Argumentele invocate de partidul de opoziție

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 21 iunie 2022

Uniunea Salvați România a anunțat marți, 21 iunie, că a depus o nouă moțiune simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu. USR invocă creșterea prețurilor la motorină și benzină și îl acuză pe oficial că nu a adoptat soluțiile propuse de partidul de opoziție, printre care se numără scăderea TVA la carburanți.

Moțiunea simplă depusă de USR este intitulată „Virgil Popescu trebuie să plece. Românii așteaptă soluții!”.

Domnul Virgil Popescu și-a atins limita competenței cu mult înainte să fie ministru. Însă, cu sprijinul inexplicabil al colegilor săi din PNL și al președintelui Klaus Iohannis, el a fost numit în toate guvernele din ultimii ani”, se arată în textul moțiunii depusă de USR.

Partidul de opoziție mai arată că în mandatul lui Virgil Popescu au crescut prețurile la carburanți, curent și gaze.

Domnului ministru îi place să ofere ca explicație contextul internațional. Însă nicio secundă nu a explicat de ce a refuzat cu încăpățânare să aplice soluții aflate la îndemâna sa”, potrivit sursei citate.

Concret, USR susține că una dintre soluțiile propuse, reducerea TVA la carburant, „stă în sertare”, și îl acuză pe Virgil Popescu de „rea-voință militantă”.

Rezultatele activității celui mai slab ministru al Energiei din câți a avut România se văd: scăderea accentuată și constantă a nivelului de trai pentru populație și dificultăți majore întâmpinate de companiile care activează în România”, mai acuză USR.

Este a doua moțiune simplă depusă de USR împotriva ministrului Energiei. Prima a fost respinsă de coaliția PNL-PSD-UDMR pe 9 februarie cu 190 de voturi „împotriva” demiterii lui Virgil Popescu.

CITEȘTE ȘI: Replica PNL, după ce PSD a pasat responsabilitatea pentru prețurile la carburanți asupra ministrului energiei: Ministrul de finanţe să spună dacă sunt bani la buget

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW