Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Viktor Orbán pune condiții pentru a susține acordarea statutului de candidate la UE pentru Republica Moldova și Ucraina

By Vîrban Robert , in Politic Război în Ucraina Stirile zilei , at 21 iunie 2022

Premierul Ungariei, Viktor Orbán, a solicitat ca Republica Moldova și Ucraina să primească statutul de state candidate la Uniunea Europeană concomitent cu Bosnia și Herțegovina, respectiv Georgia, notează agenția maghiară MTI.

Orbán a transmis acest mesaj în cadrul unei videoconferințe, organizată la inițiativa președintelui Consiliului European, Charles Michel, la care au mai participat premierii din Belgia, Bulgaria, Estonia, Luxemburg și Malta.

Șefii de stat sau de guvern ai statelor membre ale Uniunii Europene vor trebui să ia o decizie, în cadrul reuniunii Consiliului European din 23 – 24 iunie, asupra cererilor depuse de Republica Moldova, Ucraina și Georgia pentru a deveni state candidate la UE.

Poziția lui Viktor Orbán este extrem de importantă, în condițiile în care Ungaria, la fel ca orice alt stat dintre cele 27 membre ale UE are drept de veto în cadrul Consiliului.

Recomandările Comisiei Europene

Comisia Europeană a recomandat vineri, 17 iunie, ca Republica Moldova și Ucraina să primească statutul de candidate la Uniunea Europeană, nu însă și pentru Georgia.

Ucraina are o democrație parlamentară robustă, are o administrație publică ce funcționează și care ține țara in funcțiune pe timpul războiului(…)Ucraina are o societate civilă vibrantă, sistem electoral echitabil și liber (…) În privința statului de drept, Ucraina a progresat (…) În privința corupției, Ucraina a făcut pași mari, a creat instituții anticorupție”, a declarat Ursula von der Leyen, în timpul unei conferințe de presă susținută vineri.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you will find 7559 more Information to that Topic: mainnews.ro/viktor-orban-pune-conditii-pentru-a-sustine-a/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW