Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Federația Rusă ar urma să piardă 15.000 de milionari până la finalul anului 2022

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 17 iunie 2022

Aproximativ 15.000 de milionari din Federația Rusă plănuiesc să părăsească țara până la finalul anului 2022, pe fondul efectelor negative produse de războiul din Ucraina în plan intern, potrivit datelor citate în analiza Ministerului britanic al Apărării de vineri, 17 iunie.

Aplicațiile de emigrări sugerează că 15.000 de milionari ruși încearcă în acest moment să plece (n.r. din Federația Rusă)”, se arată în analiza oficialilor britanici.

Exodul companiilor și al oamenilor bogați din Federația Rusă va pune o presiune și mai mare asupra economiei ruse, afectată de sancțiunile impuse de Occident în contextul războiului din Ucraina, mai arată experții din insulă.

Datele transmise de o companie din Londra, Henley&Partners, ce facilitează obținerea cetățeniilor din diferite țări pentru persoanele potente financiar, arată că 15% dintre milionarii ruși (15.000) vor pleca din țară până la finalul anului 2022.

În comparație, în anul 2019, înaintea pandemiei de COVID-19, din Federația Rusă au plecat aproximativ 5.000 de milionari.

Ucraina, în schimb, riscă să își piardă 2.800 de milionari, adică aproximativ 42% din totalul acestora.

În general, printre destinațiile preferate ale milionarilor din lume se numără Emiratele Arabe Unite, Australia, Singapore, Israel, Elveția, SUA, Portugalia, Grecia, Canada, Noua Zeelandă, Malta, Mauritius sau Monaco.

Țările din care ar urma să plece cei mai mulți milionari pe parcursul anului 2022 sunt Federația Rusă, China, India, Hong Kong, Ucraina, Brazilia, Marea Britanie, Mexic, Arabia Saudită și Indonezia.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW