Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Zelenski: Luptele din Donbas sunt „cele mai brutale” pe care le-a văzut Europa

By Diochetanu Andreea , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 14 iunie 2022

Bătălia intensă pentru Severodonețk va intra în istorie ca fiind una dintre „cele mai brutale” pe care le-a văzut vreodată Europa și are un tribut „terifiant” pentru Ucraina, a declarat luni seara, în discursul său nocturn, Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, în timp ce forțele rusești se apropie de capturarea orașului strategic din estul țării.

Președintele Ucrainei a făcut acest comentariu în timpul discursului său nocturn către națiune, menționând că luptele au un efect sever asupra civililor și a armatei țării sale:

„Costul uman al acestei bătălii este foarte mare pentru noi. Este pur și simplu terifiant.Bătălia pentru Donbas va rămâne, fără îndoială, în istoria militară ca fiind una dintre cele mai violente bătălii din Europa”, a afirmat liderul de la Kiev.

Zelenski, care și-a exprimat temerile că își va pierde sprijinul din partea Occidentului pe măsură ce conflictul se prelungește, a repetat cererile anterioare pentru arme militare mai multe și mai grele din partea aliaților, inclusiv SUA și Marea Britanie:

„Avem de-a face cu răul absolut. Și nu avem de ales decât să mergem înainte și să ne eliberăm teritoriul.

Atragem zilnic atenția partenerilor noștri asupra faptului că doar un număr suficient de artilerie modernă pentru Ucraina ne va asigura un avantaj și, în cele din urmă, sfârșitul torturii rusești din Donbasul ucrainean.

Zelenski a reiterat dorința Ucrainei de a-și elibera întregul teritoriu și de a „alunga ocupanții din toate regiunile noastre”.

Foto: Instagram/ zelenskiy_official

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you will find 13593 additional Info to that Topic: mainnews.ro/zelenski-luptele-din-donbas-sunt-cele-mai-brutale-pe-care-le-a-vazut-europa/ […]

  • … [Trackback]

    […] There you can find 58462 additional Information to that Topic: mainnews.ro/zelenski-luptele-din-donbas-sunt-cele-mai-brutale-pe-care-le-a-vazut-europa/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW