Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis va participa la reuniunea NATO în format restrâns la Haga 

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 13 iunie 2022

Președintele Klaus Iohannis va participa marți, 14 iunie, la Haga, la o reuniune în format restrâns, alături de premierii Belgiei, Letoniei, Poloniei și Portugaliei, precum și de secretarul general NATO, Jens Stoltenberg. 

Întâlnirea are loc la invitația prim-ministrului Țărilor de Jos, Mark Rutte, și a prim-ministrului Danemarcei, Mette Frederiksen.

Potrivit Administrației Prezidențiale, reuniunea vizează coordonarea pozițiilor și a mesajelor comune ale statelor aliate în perspectiva Summitului NATO de la Madrid, de la finalul lunii iunie.

Conform aceleași surse, pe agenda discuțiilor figurează evaluarea situației de securitate din Ucraina, ca urmare a războiului de agresiune declanșat de Federația Rusă, continuarea asistenței pentru Ucraina, pregătirea deciziilor Summitului de la Madrid privind consolidarea posturii de descurajare și apărare a NATO pe flancul estic al Alianței, procesul de negociere a noului concept strategic al NATO și perspectivele aderării la Alianță a Suediei și a Finlandei.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW