Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Un angajat al Ministerului Justiției a depus mărturie împotriva statului român în procesul de extrădare a Elenei Udrea / Reacția instituției

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 10 iunie 2022

Ministerul Justiției a reacționat vineri, 10 iunie, după ce, în presă, au apărut informații potrivit cărora un angajat din Ministerul Justiției a depus mărturie împotriva statului român în procesul de extrădare a Elenei Udrea, de la Curtea de Apel din Sofia.

Ingrid Mocanu, angajată în Ministerul Justiției, a fost prezentă, miercuri, la termenul stabilit de Curtea de Apel Sofia în cazul procesului de extrădare a Elenei Udrea, unde a depus mărturie împotriva statului român, notează Libertatea.

Judecătorii bulgari ar fi întrebat-o unde lucrează, iar această a răspuns „consilier la Ministerul Justiției”. Mocanu ar fi fost singurul reprezentant al statului român, dar ar fi depus mărturii, în calitate de persoană privată, în favoarea Elenei Udrea.

Ingrid Mocanu ar fi fost colegă de celulă cu Elena Udrea, atunci când au fost închise la Penitenciarul Târgușor, potrivit declarațiilor din instanță. Angajata Ministerului Justiției a fost reținută și arestată preventiv pentru câteva luni, într-un dosar în care a fost, ulterior, achitată, mai arată jurnaliștii.

Reacția Ministerului Justiției

Instituția susține că Ingrid Mocanu este angajat al ministerului, în cadrul aparatului tehnic.

Ministerul Justiției nu poate interzice niciunui angajat și, în general, niciunui cetățean să se prezinte ca martor într-un proces, angajatul despre care s-a făcut vorbire în mass-media prezentându-se în nume propriu și nu ca reprezentant al MJ, de altfel, în perioada în discuție, acesta fiind în concediu legal de odihnă”, a transmis Ministerul Justiției.

În plus, reprezentanții instituției au menționat că „examinează permanent incidența prevederilor legale privind obligațiile specifice statutului profesional al fiecărui angajat, inclusiv obligațiile de rezervă, raportat la orice eventuale declarații publice defăimătoare la adresa instituției ministerului sau la adresa unor instituții aflate în subordinea sau coordonarea ministerului, precum Administrația Națională a Penitenciarelor”.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Information to that Topic: mainnews.ro/un-angajat-al-ministerului-justitiei-a-depus-marturie-impotriva-statului-roman-in-procesul-de-extradare-a-elenei-udrea-reactia-institutiei/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW