Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Programul „Masă sănătoasă în școli”, finanțat cu peste 1 miliard de euro / Explicațiile ministrului Educației

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 8 iunie 2022

Ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, a oferit detalii, înaintea ședinței de Guvern de miercuri, 8 iunie, despre proiectul „Masă sănătoasă în școli 2022-2027”, care vizează peste 900.000 de elevi și fondurile alocate, ce ajung la peste 1 miliard de euro.

Programul „Masă sănătoasă în școli 2022-2027” este realizat printr-un parteneriat al Ministerului Educației cu Ministerul Sănătății, Ministerul Finanțelor, Ministerul Agriculturii, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și se adresează unui grup țintă de 900.000 de elevi, cei mai vulnerabili din perspectiva abandonului școlar. Fondurile pentru cei cinci ani ai proiectului depășesc 1 miliard de euro, potrivit ministrului Educației.

Cîmpeanu a mai explicat că proiectul își propune să reducă rata abandonului școlar.

„Suntem foarte aproape de închiderea anului școlar, am avut o serie întreagă de activități, domnul Cîmpeanu e foarte aproape să finalizeze și noua lege a învățământului, dar până atunci, domnule ministru, aveam de asigurat acel cadru prin care să asigurăm o masă caldă pentru elevi.

Este un proiect prin care ne-am asumat să reducem la minim abandonul școlar, sunt măsuri pe care deja le-am reglementat prin deciziile guvernamentale și cu puțin timp în urmă am discutat și am dispus ca la nivelul Guvernului să se realizeze un grup de muncă interministerial pe care dumneavoastră îl conduceți împreuna cu Ministerul Sănătății, Ministerul Finanțelor, Ministerul Agriculturii, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene”, a transmis prim-ministrul înaintea începerii ședinței de Guvern, cerându-i, totodată, ministrul Educației să explice proiectul.

Sursele de finanțare ale programului „Masă sănătoasă în școli 2022-2027”, potrivit ministrului Educației, sunt Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), fonduri de la Banca Mondială și bugetul Ministerului Agriculuturii.

Totodată, Cîmpeanu a transmis că va încuraja utilizarea exclusivă de produse agroalimentare românești, prin Ministerul Agriculturii, iar Ministerul Sănătății va definitiva lista alimentelor care corespund conceputului.

Programul ar trebui să debuteze în toamna acestui an.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you can find 24816 additional Info on that Topic: mainnews.ro/programul-masa-sanatoasa-in-scoli-2022-2027-finantat-cu-peste-1-miliard-de-euro-explicatii-de-la-ministrul-educatiei/ […]

  • … [Trackback]

    […] Info to that Topic: mainnews.ro/programul-masa-sanatoasa-in-scoli-2022-2027-finantat-cu-peste-1-miliard-de-euro-explicatii-de-la-ministrul-educatiei/ […]

  • … [Trackback]

    […] There you will find 74213 more Information on that Topic: mainnews.ro/programul-masa-sanatoasa-in-scoli-2022-2027-finantat-cu-peste-1-miliard-de-euro-explicatii-de-la-ministrul-educatiei/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW