Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Se ridică restricțiile de circulație pe Podul de la Cernavodă

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 7 iunie 2022

Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere a ridicat marți, 07 iunie, în jurul orei 14:00, integral restricțiile de circulație pe Podul peste Dunăre de la Cernavodă, situat pe Autostrada Soarelui. 

Astfel, pe întreaga perioadă a sezonului estival, se va circula pe ambele căi de rulare.

În toamnă, după încheierea sezonului estival, va continua următoarea etapă a lucrărilor de reabilitare a podului.

„Ne cerem scuze participanților la trafic pentru disconfortul creat pe fondul execuției lucrărilor de reabilitare a podului, dar acestea nu pot fi realizate decât prin închiderea parțială a circulației, conducătorii auto având la dispoziție alternative de deplasare pe rutele vechi”, au transmis reprezentanții CNAIR.

Viteza legală pe pod este de 80 de km/h.

Podul de la Cernavodă, aflat în reabilitare

Firma firma Maristar COM a reluat la jumătatea lunii februarie lucrările de reabilitare a Podului de la Cernavodă, în zonă fiind instituite restricții de circulație. Odată cu apropierea sezonului estival și totodată cu creșterea valorilor de trafic pe autostradă, lucrările au fost oprite, iar restricțiile ridicate.

Termenul de finalizare a lucrărilor este 12 februarie 2023, iar garanția este de 5 ani. Valoarea contractului este de 66,8 milioane de lei fără TVA.

Podul peste Dunăre de la Cernavodă este un pod combinat de cale ferată și șosea, care traversează fluviul Dunărea și împreună cu podul similar de la Fetești, conectează orașul București de Portul Constanța, de asemenea unind Dobrogea de Muntenia prin Autostrada A2.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW