Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Un procuror federal al SUA va prelua șefia Procuraturii Anticorupție din Republica Moldova

By Vîrban Robert , in Republica Moldova Stirile zilei , at 7 iunie 2022

Veronica Dragalin, în prezent procuror federal în Los Angeles, a câștigat concursul pentru ocuparea funcției de procuror-șef la Procuratura Anticorupție din Republica Moldova, a anunțat ministrul moldovean al justiției, Sergiu Litvinenco.  

„Consiliul Superior al Procurorilor a hotărât că Veronica Drăgălin este câștigătoarea concursului pentru funcția de Procuror-șef al Procuraturii Anticorupție. Candidatura Veronică Drăgălin va fi înaintată Procurorului General interimar pentru numirea în funcție. Felicitări doamnei Drăgălin pentru prestația excelentă avută atât la etapa preselecției în fața comisiei speciale, cât și la cea a selecției în fața Consiliului”, a scris Sergiu Litvinenco, pe pagina sa de Facebook.

Cine este Veronica Dragalin

Emigrantă în SUA la vârsta de 11 ani, Veronica Dragalin este fiica Elenei Dragalin, fondatoarea organizației Moldova AID, precum și a organizației Moldovan-American Convention.

Potrivit CV-ului publicat, Veronica Dragalin vorbește cinci limbi străine (engleză, spaniolă, rusă, italiană și germană). În 2003 a participat la un program de vară, cursuri de drept și criminologie, la Universitatea Cambridge. În anul 2004, a urmat Methacton High School, Collegeville, Pennsylvania.

În perioada septembrie – decembrie 2006, Dragalin a urmat un program de studii în limba spaniolă, la New York University din Madrid.

În 2008, a absolvit facultatea de biologie şi chimie la Universitaea din Durham, Carolina de Nord, iar în 2011, facultatea de drept la Universitatea din Virginia.

A intrat în avocatură în anul 2010. Mai întâi a lucrat ca stagiar în cadrul unei dintre cele mai mari companii de avocatură din SUA, Jones Day, iar din octombrie 2011 ca avocat la aceeași companie.

În septembrie 2016, Veronica Dragalin a devenit procuror federal, unde, potrivit CV-ului, a lucrat la peste 300 de cazuri federale, inclusiv prezentări în fața „grand jury”, rechizitorii, percheziții, interceptări telefonice, instanțe de judecată, acorduri de recunoaștere a vinovăției și audieri de sentință.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More here to that Topic: mainnews.ro/un-procuror-federal-al-sua-va-prelua-sefia-procuraturii-anticoruptie-din-republica-moldova/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW