Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


VIDEO Incendiu de amploare la un centru de birouri din Moscova / O mie de persoane au fost evacuate UPDATE

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 3 iunie 2022

UPDATE Incendiul de amploare care a avut loc vineri dimineață în centrul de afaceri „Grand Setun Plaza” din vestul Moscovei a fost complet eliminat, a informat Ministerul Situațiilor de Urgență al Federației Ruse. 

Aproximativ o mie de persoane au fost evacuate, iar 13 dintre acestea au fost salvate cu ajutorul unor dispozitive speciale. În prezent, nu a mai rămas nimeni în interiorul clădirii. 

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență al Capitalei, Serghei Zheltov, a fost internat după că a făcut un infarct, iar la spital a fost transportat și un alt angajat al Ministerului Situațiilor de Urgență.

Nu au fost încă raportate informații oficiale despre cauzele incidentului, dar o sursă din cadrul serviciilor de urgență a declarat pentru TASS că incendiul ar fi fost provocat de un scurtcircuit la instalația de iluminare a fațadei clădirii.

Un incendiu de amploare a izbucnit în dimineața zilei de vineri, 3 iunie, la o clădire de birouri din Moscova, relatează agenția rusă de presă TASS, citând surse din Departamentul pentru Situații de Urgență. Mai multe persoane sunt blocate la etajul șase și șapte al clădirii, în timp ce primele patru etaje sunt cuprinse de flăcări. 

Din primele informații, suprafața afectată este de o mie de metri pătrați. Acționează pentru stingerea incendiului 180 de pompieri și 41 de echipamente de stingere”, a transmis Ministerul pentru Situații de Urgență. Acestora li se adaugă și trei elicoptere Ka-32.

Potrivit sursei citate, circa 120 de persoane au fost evacuate din clădire, dar la etajele superioare au rămas blocate până la 20 de persoane. Operațiunile de evacuare continuă.

Ministrul și ministrul adjunct pentru Situații de Urgență, Alexander Kurenkov și Ilia Denisov, au sosit la fața locului.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW