Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Nicolae Ciucă, la congresul PPE: România așteaptă de 10 ani să intre în Schengen. Aderarea nu mai poate fi amânată

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 1 iunie 2022

Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri, 1 iunie, într-un discurs ținut la congresul Partidului Popular European (PPE), organizat la Rotterdam, că aderarea României la spaţiul Schengen nu mai poate fi amânată, ţara noastră îndeplinind toate criteriile tehnice necesare în această privinţă. 

În fața delegațiilor prezente la congresul PPE, prim-ministrul României a transmis că decizia aderării unei țări la Schengen „trebuie să fie una bazată exclusiv pe merite” și că țara noastră s-a dovedit capabilă de aderare.

„Şi în timpul acestei crize, aşa cum am făcut de atât de multe ori înainte, România a dovedit că poate securiza graniţele externe ale Uniunii Europene şi frontierele externe ale spaţiului Schengen. Acest lucru este spus şi de Comisia Europeană de peste zece ani şi este ceea ce spune Parlamentul European de foarte mult timp. România aşteaptă de zece ani să adere la spaţiul Schengen şi credem că această decizie nu va mai fi amânată”, a spus Ciucă.

Prim-ministrul a vorbit în cadrul congresului în calitate de lider al Partidului Național Liberal (PNL).

Totodată, PPE a adoptat o rezoluție prin care este de acord arată că țara noastră, alături de Croația și Bulgaria sunt pregătite să intre în Schengen, a transmis Siegfried Mureșan, europarlamentarul liberal reales miercuri, 1 iunie, în funcția de președinte al PPE.

„Partidul Popular European susține aderarea României la spațiul Schengen. Am adoptat astăzi, în cadrul Congresului PPE de la Rotterdam, o rezoluție care arată că România, alături de Croația și Bulgaria, sunt pregătite de aderarea la Spațiul Schengen.
Noi, Partidul Popular European, suntem cea mai mare familie politică europeană. Vom fi în continuare uniți în a solicita tuturor statelor UE să sprijine aderarea României la spațiul Schengen deoarece îndeplinim toate criteriile și suntem pregătiți de această aderare”, a transmis Mureșan printr-o postare pe Facebook.

VEZI ȘI Nicolae Ciucă, întâlniri la Rotterdam cu şefa CE şi alţi înalți oficiali europeni

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Information on that Topic: mainnews.ro/nicolae-ciuca-la-congresul-ppe-romania-asteapta-de-10-ani-sa-intre-in-schengen-aderarea-nu-mai-poate-fi-amanata/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More here to that Topic: mainnews.ro/nicolae-ciuca-la-congresul-ppe-romania-asteapta-de-10-ani-sa-intre-in-schengen-aderarea-nu-mai-poate-fi-amanata/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW