Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


USR și-a lansat candidatul pentru Primăria Sectorului 5

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 30 mai 2022

Uniunea Salvați România (USR) l-a lansat luni, 30 mai, pe avocatul Alexandru Dimitriu, drept candidat pentru funcția de primar al Sectorului 5, rămasă vacantă după ce Cristian Popescu Piedone a fost condamnat definitiv la închisoare. 

În discursul său, Dimitriu i-a criticat pe foștii primari ai sectorului – Marian Vanghelie, Daniel Florea și Cristian Popescu Piedone -, punând accentul asupra problemelor de natură penală cu care se confruntă aceștia.

„Din păcate, Sectorul 5 este blestemat (…) S-a pogorât un blestem al infracțiunilor și al corupției. În ultimii 22 de ani am avut doar primari condamnați penal sau cercetați penal: Marian Vanghelie, Daniel Florea, și acum la final dublul condamnat penal Cristian Popescu Piedone”, a transmis candidatul USR.

Alexandru Dimitru este avocat, doctor în Drept, dar și lider al consilierilor USR la Sectorul 5 a precizat Cătălin Drulă, președintele interimar al formațiunii politice, la începutului briefingului.

De asemenea, el a ocupat funcția de secretar de stat în Ministerul Justiției.

Dimitriu a mai încercat să candideze la alegerile din septembrie 2020 pentru funcția de primar al Sectorului 5, fiind atunci selectat de USR, dar în urma negocierilor cu PNL partidul l-a susținut pe liberalul Cristian Băcanu.

Potrivit Newsweek România, candidatul USR și-a început cariera politică în 2003, ca membru PNL, calitate pe care a deținut-o până în 2013. Din 2019 a devenit membru PLUS, formațiunea politică condusă de Dacian Cioloș. Intrat în Baroul București în anul 2007, Alexandru Dimitriu a fost încadrat ca asociat la casa controversatului avocat Gheorghe Piperea. În plus, mai scriu ziariștii de la Newsweek, acesta ar fi reprezentat în mai multe procese firma European Drinks, deținută de frații Micula.

Alegeri parțiale în Sectorul 5

Condamnarea definitivă a lui Cristian Popescu Piedone la 4 ani de închisoare cu executare a dus automat la pierderea mandatului de primar al Sectorului 5, iar Guvernul are la dispoziție cel mult 100 zile pentru a declanșa alegeri parțiale în sector.

Și-au exprimat intenția de a candida și Octavian Berceanu, fost șef al Gărzii Naționale de Mediu, fiul lui Cristian Popescu Piedone, Vlad Popescu, în prezent deputat PSD de Suceava, cât și fostul primar al Sectorului 5, Daniel Florea, tot deputat PSD. Totodată, Valeriu Nicolae ar putea intra în cursă în calitate de independent.

În prezent, interimatul funcției este asigurat de viceprimarul Mircea Nicolaidis de la PPU-SL, partidul înființat de apropiații lui Dan Voiculescu, din partea căruia Piedone a câștigat alegerile desfășurate în septembrie 2020.

Sursa foto: Facebook / Alexandru Dimitriu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW