Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Un nou atac cibernetic asupra site-ului Ministerului Apărării. A fost vizată versiunea în limba engleză

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 28 mai 2022

Ministerul Apărării a anunțat sâmbătă, 28 mai, că în jurul orei 4:30 a fost declanșat un nou atac cibernetic de tipul DDoS, de data aceasta asupra versiunii în limba engleză a site-ului instituției. 

Specialiștii Comandamentului Apărării Cibernetice al MApN (CApC) au reușit restabilirea funcționării normale a paginii de internet în aproximativ 30 de minute de la declanșarea atacului DDOS”, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Apărării.

MApN reamintește că site-ul instituției nu are baze de date cu caracter sensibil sau clasificat și a precizat că atacul nu a afectat alte servicii și rețele informatice ale ministerului.

Comandamentul Apărării Cibernetice al MApN este în legătură cu celelalte instituții naționale cu atribuții în domeniu pentru identificarea cu precizie a originii acestui atac și luarea tuturor măsurilor care se impun”, potrivit sursei citate.

Pe 29 aprilie, site-ul mapn.ro a fost vizat de atacul cibernetic revendicat de gruparea pro-rusă Killnet.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Președintele Comisiei pentru controlul SRI: Atacurile cibernetice, cea mai importantă ameninţare la adresa securităţii naţionale

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More to that Topic: mainnews.ro/un-nou-atac-cibernetic-asupra-site-ului-ministerului-apararii-a-fost-vizata-versiunea-in-limba-engleza/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW