Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Nicolae Ciucă, îngrijorat de atacurile ruse asupra regiunii Odessa: Trebuie să fim pregătiți să luăm măsuri în consecință

By Matthew Garvey , in Politic Război în Ucraina Stirile zilei , at 19 mai 2022

Atacurile Armatei Federației Ruse asupra regiunii Odessa, situată la aproximativ 500 de kilometri de București, provoacă îngrijorare în rândul oficialilor din statele vecine, a declarat joi, 19 mai, premierul României. Nicolae Ciucă susține că, deși pericolul ar exista pentru toate țările din zonă, măsurile luate la nivelul UE și NATO „aduc acel plus de întărire a capacităților de apărare și descurajare” pe flancul estic.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a avut, joi, o întrevedere cu premierul Portugaliei, António Costa, în cadrul căreia a fost semnat și Acordul între România şi Republica Portugheză privind cooperarea în domeniul apărării.

Am abordat situația din Ucraina, este o preocupare pe care o împărtășim, am discutat situația concretă, la zi, și perspectivele evoluției, analizând posibilitatea agravării situației în cazul în care forțele armate ruse vor continua ofensiva în Odessa”, a declarat Nicolae Ciucă, în cadrul conferinței de presă susținută la finalul întrevederii celor doi oficiali.

Nicolae Ciucă a explicat, ulterior, că este normal ca atacurile lansate de Federația Rusă în Odessa să reprezinte „o îngrijorare pentru noi toți”.

Putem să aflăm de la mass-media că au loc lovituri punctuale asupra localității, fără a se ține cont că sunt obiective militare sau civile(…)Aspectul acesta ne îngrijorează și trebuie să fim pregătiți să luăm măsuri în consecință, ne preocupă soarta comunității românești din sudul Ucrainei”, a precizat premierul.

Prim-ministrul a menționat că atacurile ruse din Odessa reprezintă un pericol și din punct de vedere al numărului de refugiați, precizând că în România au intrat peste 1 milion de cetățeni ucraineni, de la începutul invaziei.

Pericolul este pentru toate țările din zonă și de aceea măsurile luate la nivelul UE vin tocmai să aducă acel plus de întărire a capacităților de apărare și descurajare pe întreg flancul estic”, a adăugat Ciucă.

Miercuri, 18 mai, a fost raportat ultimul atac cu rachete asupra localității Odessa, notează Ukrinform. Potrivit oficialilor militari ucraineni, rachetele au fost lansate din Marea Neagră.

Un alt atac cu rachete a fost lansat asupra Regiunii Odessa din Marea Neagră. Inamicul continuă încercările de a distruge infrastructura și a pune presiune psihologică pe civili, atacând așezările din regiune în zorii zilei”, se arată în raportul Comandamentului de Operațiuni din Sud.

 Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW