Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Clanul Ciufu a fost destructurat de DIICOT Ploiești: 14 persoane sunt audiate

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 5 septembrie 2019 Etichete: , , , ,

Procurorii DIICOT au destructurat, joi, un grup infracțional organizat specializat în cămătărie, cunoscut dub numele de „Clanul Ciufu”.  Perchezițiile au avut loc la 7 domicilii de pe raza municipiului Ploiești și a orașului Mizil. În total 14 persoane au fost duse la audieri

În timpul perchezițiilor au fost ridicate sumele de 61.300 lei, 5.000 euro, bijuterii, 12 telefoane mobile și mai multe înscrisuri.

„La data de 05.09.2019 procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești au efectuat un număr de 7 percheziții domiciliare pe raza municipiului Ploiești și a orașul Mizil, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de camătă şi şantaj.

În fapt s-a reținut faptul că, pe raza orașului Mizil, judeţul Prahova, a acționat un grup infracțional organizat, cunoscut sub denumirea ”Clanul Ciufu”, profilat pe săvârşirea infracţiunilor de camătă și șantaj.

Activitatea infracțională desfășurată în perioada 2013-2019 de către membrii grupului a constat în acordarea de diverse sume de bani, cu titlu de împrumut, mai multor persoane, care locuiau atât pe raza oraşului Mizil, cât şi în afara localităţii, pentru care au perceput în mod ilicit dobânzi, fără a fi autorizați în acest sens.

În acelaşi interval, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, în vederea recuperării sumelor de bani împrumutate sau a dobânzilor percepute, suspecţii au exercitat acte de constrângere fizică sau psihică împotriva persoanelor care nu reuşeau să restituie sumele datorate la termen.

În urma percheziţiilor domiciliare au fost găsite şi ridicate sumele de 61.300 lei, 5.000 euro, bijuterii, 12 telefoane mobile și mai multe înscrisuri.

La sediul DIICOT-S.T.Ploieşti vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 14 persoane.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, se arată în comunicatul DIICOT.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW