Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


CCR: Președinția și Guvernul au termen până pe 11 septembrie pentru a trimite punctele de vedere pe tema conflictului constituțional

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 5 septembrie 2019 Etichete: , ,

Președinția și Guvernul au termen până pe data de 11 septembrie pentru a transmite la Curtea Constituțională punctele de vedere privind existenţa unui conflict juridic pe tema refuzului şefului statului de numire a miniştrilor interimari. Guvernul a reclamat Președinția la CCR după ce Klaus Iohannis a anunțat că nu va mai numi miniștri interimari, trimițând Executivul în Parlament, pentru a obține votul de încredere. 

Potrivit art. 35 din Legea 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, preşedintele CCR, după ce primeşte cererea, o comunică părţilor aflate în conflict, solicitându-le să îşi exprime în scris, în termenul stabilit, punctul de vedere asupra conţinutului conflictului şi eventualelor căi de soluţionare a acestuia, desemnând totodată un judecător-raportor.

„Trebuie să avem niște reguli pe viitor, nu este oportun să blocăm activitatea Guvernului. Trebuia să avem ședință de Guvern, unde, pe ordinea de zi, trebuia să fie o Ordonanță de Urgență prin care prelungeam termenul de înscriere pentru românii din diaspora. Nu am putut realiza acest lucru. (…)
Avem 45 de zile pentru a ne duce cu Guvernul în Parlament, din momentul în care președintele numește miniștri interimari. Vom alege perioada in care vom merge in Parlament”, a declarat Viorica Dăncilă, prezentă la inaugurarea unui spital în orașul Mioveni.

Foto: INQUAM PHOTOS/George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW