Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Primăria Capitalei va renunța la softurile antivirus ale companiei ruse Karspersky

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 12 mai 2022

Nicușor Dan a anunțat joi, 12 mai, că Primăria Municipiului București va renunța la softurile antivirus și la celelalte servicii informatice furnizate de firma rusă Karspersky.

Primarul Capitalei a precizat că instituția va face tranziția către alte soluții informatice începând cu săptămâna viitoare.

PMB folosea produsele firmei ruse Kaspersky încă din anul 2012, a adăugat edilul.

Renunțarea e o decizie corectă, logică, având în vedere efortul național și european de limitare a influenței economice a Rusiei și, totodată, o măsură de eliminare a unui potențial risc pentru sistemele noastre informatice”, a precizat Nicușor Dan.

Cu o zi înainte, Ministerul Cercetării și Digitalizării a anunțat că a lansat în dezbatere publică un proiect de lege care interzice autorităților publice să achiziționeze produse și servicii de tip antivirus din Federația Rusă.

Am sesizat că, inclusiv în perioada recentă, autorități publice de nivel local din România continuă să achiziționeze astfel de soluții rusești, în baza unor proceduri de achiziție publică, fără a putea ține cont de riscurile și vulnerabilitățile aferente(…)

O lume modernă înseamnă o lume digitală dar, în egală măsură, o lume sigură. Pe care o putem construi doar împreună”, a scris Sebastian Burduja, ministrul Digitalizării, miercuri, pe Facebook.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW