Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Clotilde Armand a cerut ANPC verificarea restaurantelor din Herăstrău: Multe dintre acestea aparțin unor apropiați de zona politică

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 11 mai 2022

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 al Capitalei, a solicitat Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) să verifice mai multe localuri, situate în Parcul Herăstrău, despre care susține că ar funcționa ilegal. 

Cererea primarului sectorului 1 vine în contextul în care ANPC a suspendat temporar luni, 9 mai, circulația a peste 80 de autobuze, tramvaie și troleibuze din București. Nicușor Dan, primarul general al capitalei, a criticat controlul, catalogându-l drept unul politic, venit din partea PSD. Marcel Ciolacu a răspuns acestor acuzații și a precizat că cel mai bine ar fi ca Nicușor Dan să îşi dea demisia din funcția de primar.

„ANPC a încearcat să blocheze abuziv transportul în comun din București. Și din acest motiv înțeleg că amicul de vânătoare al lui Omar Hayssam și actualul șef al PSD – dl. Marcel Ciolacu – a cerut demisia Primarului General al Capitalei. Un lucru extraordinar…”, a scris și Clotilde Armand pe Facebook.

Mai mult, a susținut că ANPC acționează sub ordin politic și a vorbit despre legăturile conducerii Protecției Consumatorilor cu liderii politici.

„Și mai uită ceva dl. Ciolacu: actualul șef al ANPC este nașul de cununie al fiului lui Adrian Năstase și membru PSD. Acesta a fost numit la conducerea ANPC printr-o decizie a premierului PNL Nicolae Ciucă. De când a preluat conducerea ANPC acesta folosește instituția după cum primește ordine de la PSD. A încercat și în Sectorul 1 să închidă locurile de joacă gestionate de Administrația Domeniului Public Sector 1 doar că nu a fost prea inteligent și nu le-a mers cu noi Am înaintat către conducerea ANPC o adresă prin care solicităm explicit să verifice toate socitățiile comerciale care funcționează ilegal în Parcul Herăstrău și pe raza Sectorului 1. Multe dintre acestea aparțin unor apropiați de zona politică a d-lui Ciolacu”, a conchis Armand.

Directorul ANPC spune că va trata solicitarea ca oricare alta

Contactat de Mainnews.ro, directorul ANPC, Horia Constantinescu a precizat că solicitarea primarului Sectorului 1 își va urma cursul.

„Nu am luat la cunoștință de o astfel de solicitare. În măsura în care această solicitare ne ridică probleme ce ar trebui soluționate în mod sigur își va urma cursul, așa cum facem cu oricare altă sesizare primită de la o persoană fizică sau juridică”, a declarat Horia Constantinescu pentru Mainnews.ro.

Zeci de restaurante au acaparat Parcul Herăstrău

Potrivit HotNews.ro, în Parcul Herăstrău se află peste 50 de restaurante. Șapte construcții din parc au fost vândute de Primăria sectorului 1 în baza unei legi din 2002 – iar terenul de sub ele și din jur a fost concesionat de Primăria sectorului 1 fără acordul Primăriei capitalei, deci fără respectarea legii, după cum se arată într-un răspuns transmis de instituție la solicitarea aceleiași publicații.

Pentru restul, Administrația Lacuri Parcuri și Agrement, administratorul parcului, a încheiat 44 de contracte de închiriere și asociere. Chiria pe care o primește municipalitatea pornește de la 200 de euro pe lună până la 3.000 de euro, potrivit aceleiași surse. De exemplu, celebrul restaurant Casa di David plătește Primăriei capitalei chirie pentru 980 mp terasa și 654 mp teren – 925 euro pe lună.

Șeful ANPC, afaceri în Parcul Herăstrău

Conform aceleiași surse, cele mai multe bucăți din parc au fost închiriate în cele două mandate ale fostului primar Sorin Oprescu – respectiv 26 de bucăți de parc.

Printre proprietarii de restaurante din Herestrău se numără firme controlate prin interpuși de Sebastian Ghiță, gruparea Cocoș-Bittner-Petrache, Mitică Dragomir, fosta soție a lui Cristi Borcea, și chiar de Horia Constantinescu, actualul șef al ANPC, mai arată investigația HotNews.ro.

Foto: Inquam Photos / Adriana Neagoe

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More on on that Topic: mainnews.ro/clotilde-armand-a-cerut-anpc-verificarea-restaurantelor-din-herastrau-multe-dintre-acestea-apartin-unor-apropiati-de-zona-politica/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More on that Topic: mainnews.ro/clotilde-armand-a-cerut-anpc-verificarea-restaurantelor-din-herastrau-multe-dintre-acestea-apartin-unor-apropiati-de-zona-politica/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW