Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Avertismentul directorului CIA: Putin este într-o stare de spirit în care nu concepe că poate să piardă războiul din Ucraina

By Vîrban Robert , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 8 mai 2022

Directorul CIA, Bill Burns, a avertizat sâmbătă, 7 mai, asupra faptului că președintele rus Vladimir Putin a mizat pe a doua fază a războiului împotriva Ucrainei, iar liderul de la Kremlin consideră că dublarea efortului militar este calea prin care va obține victoria, relatează CNN.

„„Se află într-o stare de spirit în care nu concepe să piardă” (…) Această mentalitate face ca a doua fază a ofensivei să fie cel puțin la fel de riscantă – și poate chiar mai riscantă – decât prima fază a conflictului”, a avertizat Burns despre Putin în timpul unui eveniment de la Financial Times la Washington. „Convingerile sale cu privire la Ucraina și la capacitatea reală a Rusiei de a continua să macine rezistența ucraineană nu cred că au fost încă zdruncinate, așa că miza este destul de mare”, a arătat William Burns.

Burns susține că riscul escaladării războiului într-un conflict nuclear nu ar trebui subestimat în timpul celei de-a doua etape, chiar dacă comunitatea de intelligence americană nu deține informații privind o eventuală intenție a Kremlinului de a ordona folosirea de arme nucleare tactice.

„Având în vedere ‘zăngănitul de sabie’ făcut de Moscova, nu putem trata cu ușurință aceste posibilități”, a spus Burns. „Într-un moment în care miza este foarte mare pentru Rusia lui Putin și riscurile în această a doua fază a conflictului sunt importante, astfel că nu ar trebui subestimate”.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW