Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


VIDEO Autoritățile de la Kiev au anunțat distrugerea unei nave rusești în apropierea Insulei Șerpilor

By Vîrban Robert , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 7 mai 2022

O ambarcațiune de debarcare a Federației Ruse a fost distrusă, în largul insulei Șerpilor, într-un atac efectuat sâmbătă, 7 mai, de Forțele Armate ale Ucrainei, a anunțat Ministerul ucrainean al Apărării. 

Forțele ucrainene își continuă contraofensiva asupra Insulei Șerpilor, situată la 45 km de țărmurile României, ocupată de militarii ruși pe 24 februarie, prima zi a invaziei. După mai multe atacuri cu rachete efectuate în urmă cu o săptămână, în urma căror autoritățile de la Kiev au anunțat uciderea a 42 de militari ruși (date neconfirmate din surse independente), Forțele Armate ale Ucrainei ar fi scufundat, cu ajutorul unei drone Bayraktar TB2 o ambarcațiunea, aparținând Armatei ruse.

Nu există deocamdată date publice privind numărul militarilor ruși care ar fi fost uciși în urma acestui atac, însă cert este că, dacă informația se confirmă, ar reprezenta o nouă lovitură de imagine pentru armata lui Vladimir Putin, cu atât mai mult cu cât s-a petrecut cu două zile înainte de „Ziua victoriei”, un eveniment cu mare încărcătură în spațiul ex-sovietic.

Reamintim că, pe 14 aprilie, Forțele Armate ale Ucrainei au reușit distrugerea crucişătorul „Moscova”, nava-amiral a flotei ruse din Marea Neagră, după un atac chirurgical cu rachete Neptun.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW