Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Meleșcanu nu renunță la candidatura la șefia Senatului. Mizează că va fi votat și de parlamentari de la ALDE

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 4 septembrie 2019 Etichete: , ,

Teodor Meleșcanu rămâne în continuare candidatul PSD la șefia Senatului. Asta deși Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că îi va da afară din ALDE pe toți cei care negociază și acceptă funcții de la PSD. Meleșcanu spune că nu se teme că va fi exclus din ALDE, asta cu atât mai mult cu cât, la Senat, ALDE are 7 senatori și, prin plecarea lui, ar rămâne fără grup parlamentar.

Meleșcanu a declarat că este dispus să fie suspendat din ALDE timp de şase luni pentru menţinerea grupului de la Senat. Meleşcanu susţine că a discutat acest subiect şi cu alţi colegi.

„Dupa parerea mea nu este niciun motiv de excludere. E o decizie care, după părerea mea nu are o bază juridică. (…) Am discutat cu toata lumea, sperăm sa ne ințeleagă, eu am avut o candidatură, am acceptat-o, sperăm să fie numărul de voturi necesar, pentru că, până la urmă obiectivul meu, vă spun sincer, este că România are nevoie de stabilitate și de atragerea de investiții, nu să ne tot hârjonim.

Eu cred că poate foarte bine să continue dacă există înţelegere şi dorinţă de dialog. Soluţia foarte simplă ar fi să mă suspende pentru şase luni, rămânând în cadrul ALDE şi a grupului parlamentar”

Veți reși să convingeți colegii din ALDE? Da. Va avea loc o negociere? Nu, nu e vorba de nicio negociere, colegii din ALDE mă cunosc foarte bine și cei care doresc, mă vor susține”.

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat miercuri, la Palatul Parlamentului, că PSD a avut un plan „mârșav” pentru preluarea partidului său, astfel încât premierul Viorica Dăncilă să evite votul din Parlament pentru restructurarea Guvernului. Tăriceanu l-a atacat pe Teodor Meleșcanu pentru acceptarea nominalizării la șefia Senatului și susține că a fost „o mișcare neinspirată”.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW