Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Șeful diplomației ucrainene: Israel va fi alături de Ucraina în timpul războiului. Lavrov trebuie să își ceară scuze evreilor

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 5 mai 2022

Ministrul israelian de Externe, Yair Lapid, i-a promis șefului diplomației ucrainene că țara pe care o reprezintă va fi alături de Ucraina în timpul războiului declanșat de Federația Rusă, dar și la finalul conflictului militar, a anunțat joi, 5 mai, ministrul Dmytro Kuleba.

(n.r. Yair Lapid) Mi-a promis că Israel va fi alături de Ucraina în timpul și la finalul războiului și va preveni încercările (n.r. Rusiei) de a evita sancțiunile (n.r. impuse de Occident) și va ajuta la reconstrucția Ucrainei”, a scris Dmytro Kuleba, pe Twitter.

Cei doi miniștri sunt revoltați de comentariile anti-semite făcute de Sergei Lavrov la finalul săptămânii trecute, a adăugat Kuleba.

I-am explicat (n.r. ministrului israelian de Externe) că anti-semitismul în rândul elitelor ruse are o lungă istorie. Singura modalitate prin care Lavrov poate să scape este prin a-și cere scuze tuturor evreilor. Anti-semitismul nu poate fi tolerat”, a precizat ministrul ucrainean de Externe.

Israel este una dintre singurele state occidentale care nu au impus sancțiuni la adresa Rusiei și nu au ajutat Ucraina cu echipament militar, în timpul invaziei declanșată pe 24 februarie.

Numai că tensiunile diplomatice dintre Israel și Federația Rusă au dus la o schimbare de paradigmă a Guvernului de la Jerusalim, după cum sublinia și Yair Lapid la începutul săptămânii.

Avem o limită și, de această dată, a fost încălcată”, a spus Yair Lapid, citat de The Guardian.

Conflictul dintre cele două state a fost declanșat de o declarație făcută de ministrul rus de Externe, Sergei Lavrov.

Zelenskiy este evreu? Și Hitler avea origini evreiești…Cei mai mari antisemiți sunt evreii”, a declarat Sergei Lavrov, duminică, în cadrul unui interviu acordat unei publicații din Italia.

MAI MULTE DETALII, AICI: Sergei Lavrov, criticat de șeful rabinilor din Federația Rusă: Ar fi frumos să își ceară scuze comunității evreiești

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW