Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Grecia așteaptă o creștere puternică a numărului de turiști români în această vară

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 5 mai 2022

O creștere puternică a numărului de turiști români este așteptată în acest an în Grecia, potrivit datelor prezentate de ministrul elen al Turismului, Vassilis Kikilias, reprezentanților marilor companii de turism cu care acesta a avut contacte la București, unde efectuează o vizită de două zile.

Potrivit lui Kikilias, piața românească este foarte importantă pentru Grecia, atât în ceea ce privește turismul rutier, cât și în ceea ce privește conexiunile aeriene, care au crescut semnificativ și care leagă nu doar Bucureștiul, ci și multe alte orașe cu Atena, Salonic, insulele noastre și destinațiile continentale.

„Văd o creștere puternică atât a locurilor, cât și a destinațiilor”, a spus el, menționând că această dezvoltare „se încadrează” în strategia stabilită de minister de a sprijini și alte destinații, pe lângă cele deja foarte populare, deoarece românii, dincolo de insulele grecești și Halkidiki, aleg destinații precum Pieria, Thassos, Evia etc.

Ministrul Turismului și-a exprimat satisfacția față de investițiile făcute de companiile aeriene și turoperatorii din Grecia și a subliniat că imaginea profesioniștilor din România este foarte pozitivă în acest moment pentru Republica Elenă, notează publicația locală Insider.

„Pentru că în inima Europei se desfășoară un război și acest lucru creează o problemă cu piața rusă și ucraineană – în Ucraina are loc o tragedie umană – am decis să mai facem un roadshow în Balcani și nu numai, astfel încât să putem sprijini aceste regiuni, care ar putea fi afectate de un curent, nu semnificativ. România este o astfel de țară”, a subliniat Kikilias.

El a adăugat că România este o țară cu relații și legături puternice cu Grecia și cu ortodoxia, de asemenea. „Românii aleg Grecia pentru turismul nostru religios, dar și pentru gastronomia noastră. Le plac munții, alpinismul, drumețiile”, a explicat oficialul elen.

O evoluție favorabilă pentru creșterea fluxului turistic din România a fost dată de „deschiderea” Greciei și de ridicarea măsurilor restrictive impuse în contextul pandemiei, ceea ce, după cum a precizat Kikilias, „România a cerut urgent acest lucru. Cadrul sanitar, în urma recomandării Comitetului de experți, facilitează și mai mult sosirea turiștilor români în țară”.

Kikilias a avut o întâlnire cu directorul de vânzări al Christian Tour, Ionuț Bunea, și cu directorul general al Animawings, Tassos Raftopoulos. Animawings este noua companie aeriană a Christian Tours în colaborare cu Aegean Airlines și conectează cu zboruri regulate și charter cele mai mari cinci orașe din România cu Zakynthos, Heraklion și Rodos.

În același timp, Aegean airlines, care operează pe piața românească de peste 15 ani, continuă și în această vară cu zboruri regulate care leagă Atena de București și Cluj.

Alexandru Mărginean, directorul general al Karpaten Turism și Air Connect, a vorbit despre creșterea spectaculoasă a itinerariilor și destinațiilor din Grecia.

„Zburăm din Timișoara și București spre Kefalonia, lucru care nu exista nici înainte de pandemie și vom acoperi și multe orașe mai mici din România, pe care le vom conecta cu multe insule grecești. De exemplu, vom conecta orașul Bacău cu Corfu printr-un zbor direct și, bineînțeles, baza noastră mare este Bucureștiul, pe care îl conectăm cu diferite insule grecești cu 22 de zboruri pe săptămână. Este important de spus că am triplat disponibilitatea de poziții ca și companie față de 2019”, a declarat Mărginean.

„Am spune într-un fel că românii redescoperă Grecia”, a declarat, la rândul său, Simona Metea, director de vânzări al Blue Air, menționând că „din cele 18 rute dintre Grecia și România, cu care conectăm alte orașe din România cu insulele grecești, cele 11 itinerarii sunt noi pentru piața românească. În plus, în acest an, compania și-a mai mult decât dublat numărul de zboruri săptămânale către destinațiile turistice din Grecia. Suntem foarte entuziasmați de sezonul următor. Cred că Grecia este prima destinație preferată de vară pentru români”.

Sursa foto: Pixabay

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW