Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Microfon găsit în biroul secretarului de stat în MAI Raed Arafat. Precizările Parchetului General

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 4 mai 2022

Un microfon a fost găsit în biroul lui Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) și secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Informația a fost confirmată marți de ministrul de Interne, Lucian Bode. Parchetul General a precizat, pentru Main News, că dosarul penal a fost deschis ca urmare a plângerii depuse de „persoana vătămătată”, iar acesta a fost clasat, între timp.

Lucian Bode a fost întrebat într-o conferință de presă de marți ce știe despre microfonul găsit în biroul lui Raed Arafat.

„Din câte ştiu eu, în urma găsirii acestui microfon în biroul domnului secretar de stat Raed Arafat, Parchetul General al României a efectuat o verificare”, a declarat Bode marţi. Inițial, informația a fost prezentată de Realitatea Plus săptămâna trecută.

Răspunzând unei solicitări Main News, PÎCCJ a precizat că în acest dosar urmărirea penală s-a desfășurat in rem (asupra faptelor, nu a persoanei) și nicio persoană nu a dobândit calitatea de suspect în cauză.

„(…) vă comunicăm faptul că în dosarul penal la care faceți referire, constituit ca urmare a plângerii prealabile formulată de persoana vătămată, s-a dispus clasarea cauzei sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violarea secretului profesional, prevăzută de art. 225 alin. 1 și 3 din Codul penal, și violarea vieții private, prevăzută de art. 226 alin. 1 și 5 din Codul penal, deoarece fapta nu este prevăzută de legea penală.

Menționăm că urmărirea penală s-a desfășurat in rem și nicio persoană nu a dobândit calitatea de suspect în cauză”, se arată în răspunsul transmis Main News de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Main News l-a contactat telefonic pe Raed Arafat, dar secretarul de stat în MAI a refuzat să dea detalii despre microfonul găsit la el în birou.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW