Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Medicii au stabilit cum a dezvoltat hepatită severă fetița de 5 ani internată la „Grigore Alexandrescu”

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 29 aprilie 2022

Fetița în vârstă de 5 ani, internată în stare gravă cu hepatită severă la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București, a dezvoltat afecțiunea din cauza unei tulburări genetice care provoacă stocarea excesivă a cuprului în organism, cunoscută drept boala Wilson, a anunțat vineri, 29 aprilie, Ministerul Sănătății. 

Potrivit aceleași surse, acumulările de cupru determină insuficiență hepatică și leziuni multiple la nivelul altor organe, iar transplantul reprezintă în acest caz opțiunea terapeutică.

Fetița a fost transferată la Institutul Clinic Fundeni în vederea efectuării transplantului hepatic, fiind internată în secția de terapie intensiva. Fetița este în stare gravă, dar stabilă, specifică pacienților cu insuficiență hepatică, având și alte comorbidități.

Conform ministerului, în cursul zilei de sâmbătă, 30 aprilie, o echipă mixtă de la Spitalul „Grigore Alexandrescu” și de la Centrul de Transplant Hepatic din cadrul Institutului Clinic Fundeni va realiza transplantul, având drept donator un tânăr cu vârsta de 17 ani

In acest moment este internata in sectia de terapie intensiva de la Institutul Clinic Fundeni. În cursul zilei de mâine o echipă mixtă de la Spitalul „Grigore Alexandrescu” și de la Centrul de Transplant Hepatic din cadrul Institutului Clinic Fundeni va realiza transplantul, având drept donator un tânăr cu vârsta de 17 ani.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW