Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Fraudă cu fonduri europene, investigată în România de către Parchetul European / Șase persoane aduse la audieri

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 28 aprilie 2022

Parchetul European (EPPO) a anunțat că joi, 28 aprilie, au avut loc 10 percheziții în România, în cadrul unui dosar în care sunt cercetate posibile cazuri de fraudă cu fonduri europene și al cărui prejudiciu trece de 3 milioane de euro. În aceeași cauză sunt investigate și companii din Cipru, Portugalia și Spania, potrivit EPPO.

Perchezițiile au avut loc în București, Ilfov și Giurgiu, cu ajutorul polițiștilor judiciari din structura de suport a Procurorului European delegat în România, din cadrul DNA, al polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului București și al jandarmilor.

Șase persoane vor fi aduse la audieri la sediul EPPO din București.

Acuzațiile procurorilor

Procurorii EPPO susțin că beneficiarul unui proiect finanțat prin fonduri europene ar fi obținut în mod ilegal 3 milioane de euro între septembrie 2018 și ianuarie 2020, folosindu-se de documente false.

După ce ar fi obținut fondurile în mod ilegal, beneficiarul i-ar fi transferat pentru a ascunde originea lor ilicită și a ascunde frauda”, potrivit unui comunicat al Parchetului European.

Anchetatorii mai arată că banii ar fi fost transferați, prin intermediari, către companii din Spania, Portugalia și Cipru.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More here on that Topic: mainnews.ro/frauda-cu-fonduri-europene-investigata-in-romania-de-catre-parchetul-european-sase-persoane-aduse-la-audieri/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW