Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Amenințări de la Moscova / Publicația de propagandă Pravda: România și Polonia, primele ținte pentru lovituri cu rachete Kalibr

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 28 aprilie 2022

Alinierea României la pozițiile Uniunii Europene și NATO referitoare la războiul declanșat asupra Ucrainei stârnește nemulțumiri la Moscova. Într-un articol publicat marți, 26 aprilie, de publicația de propagandă pro-Kremlin Pravda, pretinșii jurnaliști ruși proferează mai multe amenințări la adresa statelor europene, în special pentru România și Polonia. 

Aceștia susțin că cele două țări ar putea fi primele ținte ale rachetelor Kalibr.

„Unde poate lovi Rusia logistica și bazele militare ale Occidentului? Ar putea fi în primul rând România. România ar putea invada acum Transnistria pentru a-și salva frații moldoveni de acolo.

Polonia e următoarea pe listă – această țară servește drept punct de tranzit pentru toate transporturile de armament din țările vestice către Ucraina.

Fie fizic, fie mental, aceste țări nu vor supraviețui unui atac cu rachete Kalibr. Ar fi cu adevărat un preludiu al celui de Al Treilea Război Mondial, dar aliații SUA ar fi primii care l-ar pierde, din cauza comportamentului lor indezirabil”, se arată în textul publicat de Pravda, tradus de agenția Rador.

Cu toate acestea, cetățenii români nu trebuie să își facă prea multe griji. România este țară membră NATO și beneficiază implicit de garanțiile de securitate asumate prun articolul 5 din Tratatul fondator. În plus, Federația Rusă nu a dovedit în Ucraina că are capacitatea militară a unei mari puteri, astfel încât este puțin probabil deschiderea unui nou front, cu atât mai puțin contra unei țări membre NATO.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW