Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Florin Cîţu, vizită în Ucraina. Preşedintele Senatului a susținut un discurs prezidat de Volodimir Zelenski UPDATE

By news.ro , in Politic Război în Ucraina Stirile zilei , at 27 aprilie 2022

UPDATE La rândul său, Florin Cîţu a anunţat că a susţinut un discurs în cadrul Congresului autorităţilor locale şi regionale, prezidat de Volodimir Zelenski.

„O onoare să mă aflu în Ucraina, astăzi, la invitația omologului meu, președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk, împreună cu președintele Consiliului Național al Adunării Naționale Federale a Confederației Elvețiene, Irène Kälin, și președintele Adunării Republicii Macedonia de Nord, Talat Xhaferi.

Vizita, planificată încă de la începutul lunii aprilie, a avut ca subiecte principale atrocitățile comise de forțele armate ruse în Ucraina și planul de reconstrucție a țării după război.

Am susținut un discurs în cadrul Congresului autorităților locale și regionale, prezidat de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, unde a fost prezent și prim-ministrul Ucrainei, Denys Shmyhal”, a anunțat liderul Senatului, pe contul său de Facebook.

Știrea inițială

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a făcut miercuri, 27 aprilie, o vizită în Ucraina şi s-a deplasat la Hostomel şi Irpin, anunţă preşedintele Radei Supreme din Ucraina, Ruslan Stefanciuk.

Potrivit anunţului postat pe Facebook de Ruslan Stefanciuk, preşedintele Senatului, Florin Cîţu, dar şi preşedinţii parlamentelor din Macedonia de Nord şi Elveţia s-au aflat, miercuri, Ucraina.

Cei trei oficiali, care au vizitat Hostomel şi Irpin, au transmis că vor acorda în continuare sprijin Ucrainei.

„Prietenii noştri sunt gata să ne ajute la nivel bilateral şi internaţional, să crească presiunea sancţiunilor asupra Rusiei, să se alăture reconstrucţiei Ucrainei independente, suverane, prospere”, a transmis preşedintele Radei Supreme din Ucraina.

Deocamdată, Florin Cîţu nu a transmis detalii despre vizita în Ucraina.

Foto: Twitter/ @r_stefanchuk

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW