Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Compania OMV Petrom, condamnată la plata unei amenzi penale de un milion de lei, după moartea unui copil care a inhalat gaze de la o sondă

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 3 septembrie 2019 Etichete: ,

Compania OMV Petrom a fost condamnată la plata unei amenzi penale de un milion de lei și la achitarea a 250.000 de euro, rudelor unui copil din Prahova care și-a pierdut viața după ce a inhalat gaze de la o sondă, au hotărât magistrații Judecătoriei Ploiești. Decizia nu este definitivă.

„Condamnă pe inculpata S.C. OMV. Petrom S.A.,(…), la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 1.000.000 lei (250 de zile amenda, suma corespunzătoare unei zile amendă fiind de 4000 lei), pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă”, se arată în soluţia dată.

Totodată, judecătorii au decis și acordarea de daune morale în valoare de 250.000 de euro. Tatăl și mama copilului vor primi câte 50.000 lei, potrivit sentinței, iar cei cinci frați câte 30.000 euro.

Context

Marian Furcelea, a fost găsit decedat, în februarie 2014 la vârsta de 9 ani, lângă o sondă care aparținea companiei petroliere OMV. Medicii legiști au decis că băiatul a avut o moarte violentă cauzată de insuficiența respiratorie acute survenite în cursul unei intoxicații acute, accidentale, cu gaze de sondă, rezultate în atmosferă prin derivația din coloana de exploatare a sondei.

Imediat, procurorii au deschis o anchetă, iar dosarul a fost trimis instanței în 2015. În 2018 a fost dată prima sentință, compania fiind obligată să plătească o amendă penală de 380.000 lei și daune morale familiei în valoarea de 135.000 de euro. Familia a făcut apel, iar instanța care ar fi trebuit să judece a constatat că primul magistrat care a avut spre judecată dosarul a încurcat cauzele și ar fi folosit datele dintr-un alt dosar. Ca atare, dosarul a fost retrimis Judecătoriei Ploiești, procesul fiind reluat.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW