Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Federația Rusă susține că vrea o soluție pașnică în Transnistria

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 25 aprilie 2022

Viceministrul rus de externe, Andrei Rudenko, a declarat luni, 25 aprilie, că Federația Rusă nu vede niciun risc în regiunea separatistă a Republicii Moldova Transnistria şi doreşte o soluţionare paşnică a situaţiei din regiune, relatează National Post, citând agenția rusă de știri Interfax. 

Rustam Minnekayev, comandant adjunct al districtului militar central al Rusiei, a susținut anterior că Moscova urmărește să cucerească sudul Ucrainei și să deschidă o rută către Transnistria.

Transnistria, o mică regiune separatistă, se învecinează cu vestul Ucrainei. Aceasta și-a revendicat independența după căderea Uniunii Sovietice în urma unui conflict sângeros, dar nu este recunoscută la nivel internațional și rămâne oficial parte a Republicii Moldova. Un mic detașament de aproximativ 1.500 de soldați ruși a fost staționat în regiune din 1995, ca parte a unui acord de armistițiu.

Generalul Minnekayev a vorbit la un eveniment militar în regiunea Sverdlovsk.

„Controlul asupra sudului Ucrainei este o altă cale de ieșire spre Transnistria, unde există, de asemenea, fapte de opresiune a populației vorbitoare de limbă rusă”, a declarat Minnekayev.

Președintele Vladimir Putin a făcut afirmații identice cu privire la presupusa discriminare a rusofonilor din Ucraina înainte de a lansa invazia din 24 februarie.

În acest context, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a convocat ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, căruia i-a fost exprimată îngrijorarea față de afirmațiile făcute de oficialul rus.

Sursa foto: UNIAN

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW