Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis a semnat decretul privind eliberarea Cameliei Bogdan din funcția de judecător

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 21 aprilie 2022

Președintele Klaus Iohannis a semnat joi, 21 aprilie, decretul privind eliberarea  din funcția de judecător la Curtea de Apel București a Cameliei Bogdan, cea care l-a condamnat la 10 ani de închisoare pe Dan Voiculescu. 

Camelia Bogdan a fost exclusă din magistratură, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a menținut, pe 12 aprilie, o hotărâre adoptată în anul 2018 de către Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Potrivit Agerpres, judecătoarea a fost acuzată că, pe vremea când lucra la Secția penală a Curții de Apel București, nu a respectat dispozițiile privind distribuirea aleatorie a cauzelor. Ea ar fi primit mai multe dosare spre judecare, ce inițial fuseseră repartizate unui alt judecător, ce se afla în concediu.

Potrivit acuzațiilor Inspecției Judiciare, pe baza cărora s-a luat decizia de excludere, după ce judecătorul respectiv s-a întors la lucru, Camelia Bogdan ar fi păstrat un dosar în care, printre inculpați, se număra și Jean Aurel Andrei, soțul Laurei Andrei, fost președinte al Tribunalului București.

În timpul carierei de judecător, Camelia Bogdan i-a trimis în spatele gratiile, printre alții, pe Dan Voiculescu în dosarul „ICA”, Marian Iancu și Ovidiu Tender, în dosarul „Rafo”, dar și pe Ioan Becali, Victor Becali, George Copos, Gică Popescu, Mihai Stoica și Jean Pădureanu, în dosarul „transferurilor”.

Sursa foto: Inquam Photos / Raul Ștef

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW