Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Finanțare de 136 milioane de lei pentru aeroportul Mihail Kogălniceanu

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 19 aprilie 2022

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a semnat marți, 19 aprilie, trei contracte de finanțare în valoare de 136 milioane de lei pentru Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu din județul Constanța.

Finanțarea se va face din fonduri europene, alocate prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM), cu scopul de a dezvolta aeroportul Mihail Kogălniceanu astfel încât acesta să se ridice la standardele europene de siguranță și confort.

„Prin banii europeni alocați, Aeroportul va putea să deruleze 3 contracte:

– pentru creșterea nivelului de siguranță vor fi achiziționate sisteme moderne de supraveghere video și de control al accesului;
– pentru un confort sporit vor fi achiziționate echipamente moderne de verificare a persoanelor și bagajelor;
– pentru dezvoltarea capacității de operare va fi montat un sistem nou de balizaj luminos pe pistă. Acesta va permite aterizarea și decolarea aeronavelor inclusiv în condiții de vizibilitate redusă”, a scris Sorin Grindeanu pe Facebook.

Potrivit ministrului Transporturilor, în urma finalizării acestor contracte, vor crește fluxurile de pasageri și interesul operatorilor economici pentru acest aeroport, iar acestea vor conduce la dezvoltarea întregii zone.

Toate cele trei contracte trebuie finalizate până în luna aprilie a anului viitor, a mai transmis Grindeanu.

Sursa foto: Facebook / Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW